С краставица срещу високото кръвно

Срещу високо кръвно и други здравни проблеми може да си помогнете с краставица и краставичена вода

Малко зеленчуци са сред най-популярните и толкова лесно да се отглеждат както зелената утоляваща жаждата краставица. Тези вкусни, освежаващи летни лакомства се оказаха да пълни до горе със здравословни витамини, минерали и други хранителни вещества. Те изобилстват с витамини А и С, малко натрий, много калий и други. Те са скривалище на антиоксиданти, помагат за детоксикация на тялото ви, като премахва свободните радикали. Краставиците са богати на калий, което е чудесно за понижаване на кръвното налягане. И разбира се, те отново са хидратиращи вашата система, тъй като те са толкова добре наситени с вода.

Ползите за здравето от великолепната краставица

Ползите за здравето от великолепната краставица

Един от ефектите на зелената краставица е, понижаване на кръвното налягане, може да ви помогне и, за да се противодейства на някои симптоми на менопаузата. Жените в 40-те или 50-те ще преживеят хормонални промени, които могат да повишат кръвното налягане, благоприятстват раздразнителността и преживяват промяна в настроението, намаляване на енергийните нива, всичко това води до мигрена, главоболие, предизвиква горещи вълни, и се увеличава безсънието.

Краставичената вода е един от най-освежаващите и вкусни начини да се възползвате от най-големите и полезните ефекти, които могат да ви доставят краставиците.

Нарежете няколко парчета краставица и ги поставете в чаша хладка вода. Можете да повишите нивото на витамин С по-високо като добавите резени лимон и мащерка. Прясна мента е другата съставка, която може да включите. Тя е с особено високо съдържание на калций и магнезий, така че добре е да включва и това. Друг незадължителен компонент е билката розмарин, който има големи количества желязо, калий и калций. Билките може да са добавени в студената вода или предварително да се направят на чай и след изстиването му да се добави към водата с резени краставица.

Друга рецепта е с добавяне на ягоди вместо лимон и босилек вместо мента. Той е с високо съдържание на витамин А и калций, а също и с антиоксиданти. Тази комбинация ще бъде от полза за по-добрата работа на вашата имунна система.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *