Билки разтварят кристали от пикочна киселина

По естествен път може да се разтворят натрупващите се кристали от пикочна киселина, които могат да предизвикат пристъпи

Кристали от пикочна киселина обикновено се образуват в тялото от наднормено високи нива на киселината в кръвта. Тя е един от продуктите при разграждането на веществата пурини от храните богати на протеини. Тялото обикновено се освобождава от излишната циркулираща пикочна киселина чрез отделяне на урина. Все пак някои хора успяват да развият хиперурикемия, при което те поддържат високи нива на отпадъчната пикочна киселина, която след време започва да кристализира.

Корени от билката репей помагат за разтваряне на кристали от пикочна киселина

Корени от билката репей помагат за разтваряне на кристали от пикочна киселина

Няколко мощни билки разтварят кристали на пикочна киселина.

Дяволски нокът

Дяволски нокът е естествена противовъзпалителна билка, прилагана за лечение на симптомите на различните видове артрити, включително и подагра. Той е в състояние да разтвори и намали нивото на пикочна киселина във вашата кръв. Общата препоръчителна доза от дяволски нокът е 500-750 мг, три пъти дневно, ако страдате от остър пристъп на подагра.

Кълнове от люцерна

Люцерната е не само богат източник на множество витамини и минерали, но също така намалява серумните нива на пикочната киселина. Освен това, люцерна е мощен алкализиращ фактор в тялото като повишава нивото на рН, разтваря кристали от циркулиращата пикочна киселина и е един ефективен начин за предотвратяване на атаки от подагра. По принцип, циркулиращата пикочна киселина остава разтворена в алкални или основни течности в тялото.

Лимонов сок

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Пиенето на пресен лимонов сок може да предотврати кризи от подагра или да намали възпалителната реакция, като стимулира образуването на калциев карбонат в тялото. Калциевият карбонат неутрализира киселини в кръвта, включително излишъка на пикочна киселина, водеща до болки от подагра в ставите и палеца. Пресният сок от лимон също е отличен източник на витамин С, който укрепва съединителната тъкан около ставите и намалява до минимум щетите, нанесени от острите кристали на пикочната киселина. Освен това, лимонената киселина в лимоните действа като разтворител за кристалите и понижава серумните нива на пикочната киселина.

Зехтин

Повечето растителни масла се превръщат в гранясали мазнини, когато се нагряват или преработват. Ползването на чист студено пресован зехтин, а не с растително масло, масло или мазнина в готвене и печене ще е от полза. Зехтинът съдържа мононенаситени мазнини, които остават стабилни при нагряване. Плюс това, той има и по-голямо съдържание на витамин Е и антиоксиданти и има противовъзпалителни ползи.

Корени от репей

Корените от репей е видно традиционно билково лекарство за различни видове артрит, включително остри подагрозни пристъпи. Те са способни за почистване на кръвта от токсините, намаляване на възпалението и насърчаване на отделянето на урина, която съдържа пикочна киселина, те се считат за ефикасно средство срещу подагра, според „The Essential Книгата на билкови лекарства.“ Една обща препоръчва доза е 20 до 30 капки от корен от репей тинктура смесва в 220 мл вода, 3-4 пъти през деня в продължение на няколко дни.

Ябълков оцет

В качеството си на природен чистач и детоксикатор, ябълковият оцет може да помогне за отстраняване на отпадъци като излишната пикочна киселина от организма. Той съдържа ябълчена киселина, която помага за събаряне и премахване на натрупалата се пикочна киселина. Ябълковият оцет също спомага за възстановяването на баланса на алкалната киселина в организма и проявява противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

 

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *