Билки и храни намаляват симптомите при критическа възраст

Неизбежната критическа възраст и нейните симптоми могат да бъдат намалени с билки и подходящо хранене

Един от най-трудните периоди в живота на човека е навлизането в неизбежната критическа възраст. Това важи основно за жените, тъй като при тях това настъпва сравнително рано – на 45-55 годишна възраст. За този период трябва да бъдете подготвени и да знаете, че може да намалите неприятните симптоми с подходящо хранене и билки.
С менопаузата или критическа възраст започва старостта. Не веднага, но с бавни стъпки се навлиза в последния етап от живота, като от самия човек зависи да го изживее комфортно и добре.
Средната възраст за влизане в критическа възраст при жените е около 50 години. Напрегнатия начин на живот, нездравословното хранене, пушенето и пиенето на алкохол, приемането на прекалено много химически медикаменти могат да направят така, че този етап да настъпи и доста по-рано – между 30 и 40-годишна възраст.
За лечение на неприятните симптоми на критическа възраст има някои природни продукти и билки, с които да си помогнете. Една такава много полезна билка е жълтият кантарион. Чай от жълт кантарион помага за премахване на леката до умерена депресия при жените. При критическа възраст помага много и билката вечерна иглика. Тя се пие под формата на отвара и служи при болки в гърдите и за премахване на горещите вълни.

критическа възраст

Неизбежната критическа възраст и нейните симптоми могат да бъдат намалени с билки и подходящо хранене

Други много полезни билки при критическа възраст са дилянката и женшенът. Те успокояват нервната система и повишават имунитета като същевременно премахват горещите вълни.
Диетата при неприятната критическа възраст трябва да е основана на противовъзпалителните храни и да е богата на плодове, зеленчуци и здравословни мазнини от риби като сьомга, херинга и скумрия, зехтин и ядки. Това помага да бъдат намалени телесните мазнини и да се облекчат нивото на естрогена.
Храненето с много животински продукти, малкото зеленчуци и фибри би довело до по-високи нива на естроген при жените, които още не са достигнали критическа възраст. Това може да предизвика по-забележими симптоми, след като тялото престане да произвежда естроген.
Ако намалите приема на животински мазнини, увеличите богатите на фибри зеленчуци, както и консумирането на дълбоководна риба, това ще повлияе много благотворно на тялото и симптомите като горещи вълни, изпотяване, чупливи кости, нервност и суха кожа и коса ще бъдат много по-слаби.
Диетата при критическа възраст, основана на растителни храни, подобрява общото здравословно състояние, включително храносмилането, работата на черния дроб, състоянието на сърдечносъдовата система, костите, жизнеността, имунитета, зрението и работата на мозъка.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Билки и храни намаляват симптомите при критическа възраст

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *