Комбинацията от куркума и мед прави чудеса с тялото

Куркума и мед са 2 естествени средства за подобряване на вашето здраве, които са по-ефикасни, ако се ползват комбинирано

Двата природни продукта куркума и мед са средства, които са употребявани от древни времена за лечение на широк спектър от заболявания.

Вижте и ТАЗИ СТАТИЯ: За вълшебството куркума – лечение с изпитани рецепти!

Когато се комбинират, лечебните свойства на двата продукта куркума и мед стават по-силни, което ги прави лек, който може да се бори срещу всички видове общи заболявания, като същевременно осигуряват голямо разнообразие от ползи за здравето, за да помогне на продължителен живот и здраве.

Комбинацията от куркума и мед прави чудеса с тялото

Комбинацията от куркума и мед прави чудеса с тялото

Създаване на лек от куркума и мед.

За да създадете лечебно средство от куркума и мед, трябва да съчетаете половин килограм суров органичен пресен мед с 5 супени лъжици органична куркума на прах.

Вие трябва да изберете възможно най-пресните органични съставки, защото искате двата природни продукта куркума и мед да съдържат най-мощните лечебни свойства, намиращи се в тях. Колкото по-обработени са медът и куркумата, толкова те са с по-малко ползи за здравето, които ще предоставят на тялото ви.

След като имате куркума и мед съчетани заедно, ще имате домашен лек, който може да вземате и когато сте здрави.

Какво лечебни свойства притежава този лек?

Противовъзпалителни, ханосмилателни, антивирусни, антибактериални, болкоуспокояващо, антиракови, противогъбични, антисептични, антиспастични.

Полезни хранителни вещества в тях: витамини С, Е, К и В, малко протеин, антиоксиданти, естествени захари, въглехидрати, селен, флуорид, манган, мед, цинк, натрий, калий, фосфор, магнезий, желязо, калций, малко омега мастни киселини, фитостероли.

Какви са ползите за здравето на този лек?

“Демир

Сместа от куркума мед е полезна за лечение и профилактика на широк спектър от заболявания.Тези от вас, които страдат от хронична болка и възпаление, няколко супени лъжици от лекарството може да помогне за облекчаване.

Ако страдате от хронично или леко парене зад гръдната кост, или разстроен стомах, една супена лъжица от лекарството по време на проява н апроблема, може да помогне донесе известно успокоение, тъй като куркума и мед съдържа храносмилателни свойства. Лекарството е полезно и за облекчаване и лечение на кашлица, леки пристъпи на астма, хрипове, простуда и симптоми на грип, вирусни и бактериални инфекции, възпалено гърло, афти в устата и на симптомите на алергия.

Прием на лекарството дневно като добавка може да помогне за предотвратяване на сърдечни удари, инсулти, високо кръвно налягане и някои видове рак. Тя дори може да поддържа имунната система, така че да има по-добър шанс за защита на тялото ви срещу други видове заболявания, причинени от фактори на околната среда и стресови фактори.

Мед и куркума комбинирани дори е полезно за лечение на възпалителни чревни заболявания като Крон, улцерозен колит и Синдром на раздразнените черва. Някои дори могат да ползват лекарството с цел да спомогне за облекчаване на тежко главоболие като мигрена, напрежение и куп главоболия.

Предпазни мерки, преди да ги използвате.

Тези, които имат алергии към куркумата или меда трябва да не вземат този лек. Препоръчва се консултация с лекар, преди да използвате това лекарство за естествено лечение на всякакъв вид здравословни състояния.

Добре е да се взема това лекарство до четири пъти на ден по 1 супена лъжица за лечение на общото здравословно състояние и веднъж на ден 1 супена лъжица, за да се поддържа здравето. Също така е разумно да не се дава този лек на деца под двегодишна възраст, тъй като младите имат чувствителност към подправки и мед.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Комбинацията от куркума и мед прави чудеса с тялото

  1. Аз самият ползвам куркума за облекчение на болките от артрита, идеална е за всевъзможните болки в ставите, които може да се появят. Също така веднъж годишно си правя ударно пречистване на черния дроб с нея! Пишете повече за куркумата!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *