Тази диета ще ви отърве моментално от грип и къркорене на червата

Ако страдате от грип и къркорене на червата, това е хранителната диета, която ще ви помогне да се преборите с него

Ако страдате от стомашен грип, много е важно да спазвате тази хранителна диета, за да успеете бързо да се преборите с него и за избегнете къркоренето на червата, което задълбочава неразположението. Този вид заболяване обикновено се характеризира със общо неразположение, гадене и повръщане. Много е важно да не се дехидратирате, заради това е необходимо да приемате голямо количество подсладена вода. Храната трябва да бъде лека, лесно смилаема и без мазнини.

Лимонената вода е полезна при стомашен грип и къркорене на червата

Лимонената вода е полезна при стомашен грип и къркорене на червата

Храни, които трябва да консумирате: За препоръчване е това да бъдат препечени филийки, сухари, бисквити, сварен бял ориз, сварени спагети или каквато и да било паста. Нишестето има стягащ ефект по отношение на червата и помага за предотвратяване на коремните спазми и успокоява къркоренето на червата. Бананите са известни с това, че са „приятели” на червата, богати са на минерални соли и калий.

Лимонът има стягащо и е естествен дезинфектант. Можете да го прибавите към подсладената вода. Сварените картофи и моркови са за предпочитане, защото са неутрални и много лесно се усвояват. Те не натоварват излишно стомашно чревния тракт. В тази диета може да консумирате дори малки количества зряло сирене, за което се твърди, че е с висока концентрация на пробиотици, от които имате нужда, ако страдате от стомашен грип. Тези пробиотици ще поддържат баланса на вашата чревна флора. Консумирайте подходящата храна на малки порции в рамките през интервал от няколко часа.

“Фигурин

Храни, които трябва да избягвате: Това са храни и напитки, които са дразнещи за стомаха и червата. Ограничете до минимум подправките, мазните храни, както маргаринът и маслото. Не се препоръчва да се вземат пържени храни, сосове, червено месо, храни с високо съдържание на сол, захар и шоколад. Трябва да се избягват газирани напитки, плодови сокове, защото предизвикват киселини.

Не приемайте продукти от рода на енергийните напитки или дразнители като кафе и алкохол. Също така да ограничете употребата на млечни продукти и сирена. Изключение прави малкото количество зряло сирене, което играе ролята на пробиотик, който ще помогне за баланса на чревната флора и ще намали неприятното къркорене на червата.

Диета за къркорене на червата и против стомашен грип с лимони

Диета за къркорене на червата и против стомашен грип с лимони

Това е хранителната диета, която трябва да спазвате, ако страдате от стомашен грип.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *