Къркорене на червата и газове говори за метеоризъм

Къркорене на червата и газове са неприятен симптом на болестта метеоризъм и е необходима промяна в хранителния режим

Усещането за различни шумове в стомаха, къркорене на червата и газове говори, че става въпрос за болестта метеоризъм. Тя от своя страна е свързана със синдрома на раздразнените черва или с друга също така неприятна болест – рефлуксезофагита.
Има много причини за къркорене на червата и газове и не е задължително да имате метеоризъм. Това как и с какво се храните, особеностите на стомашно-чревния тракт, някои заболявания на червата, проблеми със задстомашната жлеза и др.

къркорене на червата и газове

Къркорене на червата и газове са неприятен симптом на болестта метеоризъм и е необходима промяна в хранителния режим

След синдрома на раздразненините черва и метеоризмът, придружен с къркорене на червата и газове може да бъде провокиран от нарушен хранителен режим, стрес, притеснения, прием на някои медикаменти. Има лекарства, които намаляват неприятното къркорене на червата и газове, както и с необичайните шумове в стомаха.
Ако имате тези симптоми трябва да промените начина си на хранене – то трябва да е редовно, но не обилно, а алкохола и лютивите храни трябва да бъдат намалени до минимум.
За да намалите симптомите при къркорене на червата и газове, трябва да се храните на малки порции.
За да намалите симптомите на къркорене в червата и газове не яжте също така бобови храни, не прекалявайте с млечните продукти и пълнозърнестите хлебни изделия.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *