Упражнения, които помагат при късогледство

Хората с късогледство могат да тренират очите си и да правят някои упражнения, които ще им помогнат

Очите са един много важен орган и е добре винаги да ги пазите от всякакви заболявания. Но много хора страдат от различни очни аномалии като късогледство, далекогледство, астигматизъм и др. Корекцията им се прави с носене на очила или с операция, но винаги могат да се правят и упражнения, които да намалят напрежението в очите. Те са лесни за изпълнение и имат много добър ефект.

късогледство

Хората с късогледство могат да тренират очите си и да правят някои упражнения, които ще им помогнат

При късогледство например затоплете дланите си, като ги триете една в друга, след което ги сложете внимателно върху очите си, без да оказвате натиск или триене. Успокойте се и се постарайте да не влиза никаква светлина. Стойте така 5 минути, след това махнете ръцете си. Повтаряйте това упражнение всеки ден, това ще успокои очите ви и ще ги избави от стреса.

Друго упражнение при късогледство е да се вземе химикал в ръка и да съсредоточете погледа си върху него. След това започнете да променяте позицията му, без да отделяте поглед от него. Повтаряйте това упражнение всеки ден, това ще подобри фокуса и гъвкавостта на очите ви и ще ви избави от неприятното късогледство.

Следващо упражнение при късогледство е да завъртите очите си. Направи го пет пъти по посока на часовниковата стрелка и след това пет пъти в обратна посока. Повторете това няколко пъти на ден. Така ще ви освободите от напрежението и стреса.

късогледство

Хората с късогледство могат да тренират очите си и да правят някои упражнения, които ще им помогнат

Вземете лампа, и седнете пред нея със затворени очи. Застанете на такова разстояние, при което светлината не ви дразни очите. Завъртете бавно главата си наляво, стойте така няколко минути и след това се завъртете надясно и повторете. Това упражнение срещу късогледство може да се прави и срещу слънцето, но най-добре сутрин, докато интензивността му не е голяма. Задължително дръжте очите си затворени по време на цялото изпълнение.

“Фигурин

Изберете си точка на стената и се загледайте в нея, но без да напрягате очите си. Задръжте очите си върху нея за 10-15 минути. Упражнението се прави всеки ден, като то подобрява фокуса и концентрацията на погледа.

Това са само няколко прости упражнения за справяне с късогледството, но във всички опити правени с тях са получени изключително добри резултати. Най-доброто време за правене на очните тренировки при късогледство е рано сутрин.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *