Лапи с червено цвекло топят псориазис и рак на кожата

Освен за пиене, полезното червено цвекло може да се използва и като компрес срещу различни кожни болести

Може би не знаете, но сокът от червено цвекло може да служи не само за пиене, но и за компреси и лапи, които да се налагат върху кожата. Тези компреси помагат срещу опасни и трудно лечими болести като псориазис и рак на кожата.

червено цвекло

Освен за пиене, полезното червено цвекло може да се използва и като компрес срещу различни кожни болести

Полезното червено цвекло е удивителен зеленчук, който има изключителни хранителни качества, особено когато не е узряло хубаво. Богато е на калций, желязо и витамините A и C и е мощен източник на фолиева киселина, фибри, манган и калий.

Сокът от червено цвекло играе много голяма роля при природното лечение на рак. Преди време учени откриха, че червеното цвекло спира развитието на туморите и доказаха, че в раковите клетки са отслабнени окислителните процеси. Сокът от цвекло притежава способността да ги активира, и то значително.
Противотуморните свойства всъщност се дължат на червения оцветител в цвеклото, а именно бетаина.

червено цвекло

Освен за пиене, полезното червено цвекло може да се използва и като компрес срещу различни кожни болести

Освен при лечение на другите видове рак, компреси с черво цвекло може да помогнат много и при рак на кожата, а така също и за лечение на псориазис, твърдят запознати. Има много излекувани с компрес от червено цвекло.

Добре е да знаете, че прясно изцеден сок от червено цвекло е много силна напитка, но е добре да си намерите такова, което е расло в екологични райони или да е био.
За компресите при рак на кожата трябва да си осигурите кенарено платно, което да нарежете на ивици. Тези ивици се се увиват около болното място.

Чудодейното червено цвекло се нарязва на филийки и от вечерта трябва се накисне в съд със студена вода. Сутринта зеленчукът се изважда и се настъргва. На болното място предварително се втрива зехтин и върху него се налага настърганото цвекло. Превързва се с кенарена лента, но не стегнато, а малко по-хлабаво, за да може местото да диша.

Трябва да се внимава, а когато мястото се затопли и започне да щипе, превръзката се сваля и се почива един час, след което отново се прави превръзка с ново настъргано червено цвекло.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *