Лекари направиха чудо, отстраниха тумор от сърцето на 43-годишен!

Нашите лекари проявиха професионализъм, извършвайки сложна операция, като успяха да отстранят тумор от сърцето на 43-годишен мъж. Браво!

Лекари направиха чудо, отстраниха тумор от сърце!

Лекари направиха чудо, отстраниха тумор от сърце!

В столичната болница „Света Анна“ лекари извършиха уникална за България операция. Пациентът, 43-годишен мъж, е опериран от екипа на доцент Владимир Данов успешно. При интервенцията медиците са отстранили тумор от сърцето му.

Състоянието на мъжа се влошава заради тежкото заболяване и е приет в хирургичното отделение на болницата преди седмица. Георги Куцаров от една година обикаля по различни лекарски кабинети заедно със съпругата си. Правят редица изследвания, по-голямата част, от които не се заплащат от здравната каса.

Въпреки направените химиотерапии, положението ставало все по-сложно, докато накрая бил приет в УМБАЛ „Света Анна“. Лекарите предупредили пациента и съпругата му, че операцията е много рискова. Двамата поели риска, подписали необходимите документи и повярвали в доктор Данов и екипа му. Медиците свършили отлично работата си и семейството има отново надежда за бъдещето.

Доцент Данов смята случая за много рядък и сложен. Пациентът е имал тумор, запълващ цялото ляво предсърдие и пречещо на нормалното протичане на кръвотока през митралната клапа на сърцето. В цялата си практика е срещал не повече от 20-30 подобни случая. На тази тема е била и дисертацията, която той е защитил в Германия преди време.

Съпругата на пациента благодари на Бога, че лекарите са такива специалисти и са се наели да направят сложната животоспасяваща операция. Обяснили са им, че това е моментно облекчение на състоянието, за да има възможност да продължи лечението си. Тя се надява на успешен край, за да могат заедно да се грижат за двете си деца.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *