Разработиха лекарство срещу болестта на Паркинсон (ВИДЕО)

Британски учени работят върху нов метод за лечение на болестта Паркинсон

Учени от Оксфордския университет са изнамерили нов метод за лечение на много популярното сред възрастните хора заболяване болест на Паркинсон. Тя се развива тогава, когато мозъчните клетки прекратят по една или друга причина производството на допамин, вещество отделяно от мозъка, което отговаря за работата на нервите.

Работи се върху нов метод за лечение на болестта на Паркинсон.

Работи се върху нов метод за лечение на болестта на Паркинсон.

Британските учени решили да използват експериментално за лечението вирус, който съдържа в себе си гена, който отговаря за производството на допамин.

При внедряване на вируса в областта на мозъка, която контролира движението, клетките му ще заставят мозъчните клетки да произвеждат допамин. С това те се надяват да се нормализира състоянието на мозъка и да се спре неволното движение на главата и ръцете, което е известно и като тремор.

Направено е клинично проучване включващо 15 пациенти. На няколко от тях е спряло развитието на болестта на Паркинсон. Проучването е извършено през март тази година и изследователите продължават работата си по новия начин за лечение на коварната болест.

Те се надяват много на успешни резултати с този метод, наречен ProSavin.

Нека да напомним в заключение за тази и други мозъчни заболявания, че е  много необходимо храненето да включва много сурови плодове и зеленчуци, богати на витамини, а останалата храна да не е богата на холестерол и други задръстващи съставки. Необходимо е също много движение, спокойствие и здрав сън.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Разработиха лекарство срещу болестта на Паркинсон (ВИДЕО)

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *