Вижте какво лекува чудодейната билка невен

Много лечители считат, че чудодейната билка невен е най-силното лекарство в официалната и  народната медицина

Оранжевите цветове на лековитата билка невен ни даряват щедро с приятен аромат през цялото лято. Подробна статия за билката ще намерите на сайта БГ билка в статията ТУК: Ползи и лечебни свойства на билката невен.

На пръв поглед те не привличат с нищо особено вниманието ни и не са сравними с някои екзотични растения, но са много полезни със своята лековита сила. Невенът е една от най-популярните билки днес в официалната и народната медицина.

Той съдържа много различно полезни вещества, които усилват действието си, когато са събрани заедно.

Много билкари считат, че чудодейната билка невен е най-силното лекарство в официалната и народната медицина

Много билкари считат, че чудодейната билка невен е най-силното лекарство в официалната и народната медицина

Оранжевият цвят на цветчетата се дължи на каротеноидите, които са много полезни за очите и други органи в тялото. Това са ликопен, каротин, лутеин, рубуксантин, зеаксантин, цитраксантин и други. По-ярките цветове на невена съдържат повече от тези полезни каротиноиди.

В средата на цветовете, в кошничката се съдържат други полезни вещества: фитонциди, плодови киселини и смоли, които имат антибактериално действие.

В стъблата и листата на растението има също лечебни вещества. Едни от тях с по-ефективни лечебни действия са дъбилните вещества, те имат стягащо действие и тритерпентиновите сапонини, които са добро средство против възпаления.

Затова се берат целите растения, не само цветовете, а и зелените части. Цялото растение представлява една природна аптека събрана на едно място.

Невенът се е използвал от преди много векове за лечение на трудно зарастващи рани, инфекции, кожни заболявания, нередовна менструация, а днес освен за такива здравни проблеми и при разширени вени, вместо антибиотик срещу някои гъбични инфекции – стафилококи и стрептококи, генекологични заболявания съпроводени с възпаления, в козметиката и при гастрит и язви. Участва и в комбинация с други билки срещу различни болести, полезен е за очите, за лечение на заболяванията на черния дроб, което е от голямо значение за общото здраве на тялото и т. н.

Фигурин билкови таблетки за отслабване при менопауза

Много лечители и лекари считат, че чудодейната билка невен е най-силното лекарство в официалната и  народната медицина.

Рецепти с чудодейната лековита билка невен

Рецепти с чудодейната лековита билка невен

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Вижте какво лекува чудодейната билка невен

  1. Благодаря ви за хубавата изчерпателна статия за билката невен. Бих ви помолила, ако може, да споменете в нея и как невенът помага за лечение на черен дроб от неговите кошмарни заболявания. Благодаря.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *