Алое барбадензис милър. Лек за всички възрасти

Алое барбадензис милър е универсално растение, което може да се отглежда и вкъщи в саксията, както и останалите стайни растения. Само че истинското лечебно растение не е то, а това, което расте в тропическите ширини. Заради чудотворната му сила древните народи са му се възхищавали и са го боготворили. То е ползвано още от Клеопатра, Жозефина и Махатма Ганди. Смирна и алое e имало в плащеницата на Христос. Христофор Колумб не е тръгвал на дълго плаване без запас от растението Алое Вера.

Погледнато на пръв поглед, растението прилича на кактус, заради заострените си листа и бодлички. Но всъщност е от семейството на лилиите. Бодлите и зелените части на растението са алергени, ето защо преди да се получи лечебния гел е добре да се отстранят. Гелът е полупрозрачен и е носител на ценните качества на растението. Екстрактът от Алое Вера Барбаденсис-Милър съдържа около 200 ценни биологични съставки, които са показани за лечение на широк спектър страдания.

ВИТАМИНИ: А, В1, В2, В6, В9, В12, С, Е.
МЕТАЛИ: Ka, Ca, Mg, Na, Cu, Fe, Zn, Mn.
АМИНОКИСЕЛИНИ: Лизин, Треонин, Ванилин, Метионин, Изолевцин, Финоламин, Триптофан, Аргинин, Аспарагиназа, Глицин, Аланин, Систеин, тирозин, Пролин.
ЕНЗИМИ: Оксидаза, Каталаза, Амилаза, Липаза, Аланинаназа, Фосфатаза, Креатинин, Фосфокиназа,
МОНО- и ДИЗАХАРИДИ: Ацеманан, Галактоза, Фруктоза, Захароза, Глюкоринова киселина.
СТЕРОЛИ: Катестерол, Лупеол, Бе-систостерол.
ДРУГИ ПОЛЕЗНИ ВЕЩЕСТВА: Ябълкова киселина, Лигнин, Бета-каротин, Холин.

Фигурин билкови таблетки за отслабване при менопауза

Благодарение на тези съставки, които се намират в уравновесена и хармонична връзка в алоето, правят растението способно да се ползва продължително време, без характерните за съвременните лекарства привиквания на организма и необходимостта от повишаване на дозата…Може да се приема, както вътрешно /гел за пиене/, така и външно в множество и най-различни кремове. Повишава имунната защита на организма, ценен е за очистване на организма от вредните токсини. Има благотворно влияние върху различни аномалии в храносмилателния тракт, също така и кожни раздразнения, изгаряния и рани. Помага при ухапвания, акне и белези от шарка. Има дълъг списък от болести, при които успешно се прилага и почти няма случаи на регистрирана алергия към него.

Зеленото растение и по-точно неговият гел успешно може да се приложи при инфектирани рани, както и при трудно заздравяващи нарушения на целостта на кожата, при което дори се скриват белезите. Много добре се повлияват различните кожни проблеми, които имат нужда от лечение, като например изгаряния, измръзване, атмосферни влияния. Има резултатно противогъбично, противобактериално и противовъзпалително действие. Ди-захаридите, съдържащи се в алоето, се смятат за най-добрите биостимулатори в природата.

При здрава кожа също може да се ползва Алое вера, като целта му тук е да се запази и поддържа нейната хидратация и я предпазва от преждевременно остаряване.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Алое барбадензис милър. Лек за всички възрасти

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *