Народен лек за дискова херния

За да се спасите от дискова херния ползвайте този народен лек

Дисковата херния е често пъти смятана за една съща болест с дископатията, но те са различни. Общото между двете е, че възникват в междупрешления диск, но дисковата херния може да възникне във всяка част на гръбнака, но най-често това става в долната му му част. Може да си помогнете с един народен лек за справяне с болезнената дискова херния.

Причините за възникването на досадната дискова херния са небалансирано хранене, износване на диска и неговото раздробяване, наследствена причина и нараняване на гръбнака, което може да причини малки разкъсвания и пропуквания на външния слой на диска.

За да се спасите от дискова херния ползвайте този народен лек коипривата

За да се спасите от дискова херния ползвайте този народен лек коипривата

Това е един от най-тежките проблеми при заболяването, защото може да излезе течността от вътрешността на диска през пукнатините и да причини деформация и раздробяване на диска на дребни парчета.

Ето един лек, който предлага народната медицина: пригответе си едно снопче прясна зелена и коприва. Легнете по корем и някой от семейството ви трябва да ви нашиба с копривата по болното място. Според указанията след първите няколко удара няма повече да усещате болка и парене. Препоръчва се да се прави по няколко пъти през 2-3 дни, макар че с първата още се очаква да има подобрение. Появилите се обриви ще минат бързо.

Друг лек за дискова херния е да смачкате един лист от прясно зеле и да го намажете със свинска мас и след това да го поръсите изобилно със захар. Сложете намазания лист върху болното място и вържете върху него вълнен плат. Оставете компреса да престои няколко часа.

За пълното оздравяване е необходимо да се правят и физически упражнения за гръбначния стълб. Те могат да раздалечат леко дисковете на прешлените и така да помогнат за тяхното намесване. Освен това при вдигане на тежки предмети и обикновени навеждания, е правилно да ги правите с клякане, а не да се навеждате от кръста.

Още за билки за дискова херния четете – ТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Народен лек за дискова херния

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *