Лененото брашно е лек и против пневмония – рецепта

Рецепти против пневмония едната, от които е с ленено брашно

Рецептите от народната медицина са помогнали на много хора да си помогнат за оздравяването от различни болести. Например при настинки и пневмония се пият лекарства и се стига до антибиотиците, които понякога са много необходими, но и се получава пренасищане на тялото с тях и те все по-трудно продължават да оказват необходимия полезен ефект върху организма.

Лененото семе е чудотворна билка – намира приложение и при пневмония

Лененото семе е чудотворна билка – намира приложение и при пневмония

Лененото брашно е лек и против пневмония. То е полезно за много болести – изчиства камъчета и песъчинки от бъбреците, гнойта, холестерола благодарение на омега-3 мазнините и другите му полезни вещества, които се съдържат в него.

Ето и първата рецепта:

При по-силна проява на болестта пневмония, придружена с кашлица, на болния се дава 3 пъти на ден по 1 чаена лъжица от следната смес: половин килограм чист нектарен пчелен мед, предварително разтопен на водна баня за 10 минути, ако е бил захаросан, 100 г ленено брашно, 20 г анасоново семе и 20 г исиот счукани на прах предварително.

Втората рецепта е със смес от следните билки: цвят от бъз, корени от ружа, мащерка, листа от живовляк, сладко коренче и риган. За получаването на сместа се взема по 50 г от всяка билка и се разбъркват. От нея се приготвят по 2 супени лъжици и се прави запарка във вряща вода. След като изстине се добавя 50 г чист нектаров мед и се вари още 10 минути, след което се дава на болния. Това е рецептата, а към нея можем да допълним, че при варене се унищожават полезни ензими и витамини в меда, затова може да опитате и само с разтварянето му в отварата без варене. Дава се на болния да пие 3 пъти на ден от билковата отвара.

За лечение на пневмония има и други рецепти, една от тях с билката анасон четете – ТУК и друга за тежко болен човек оздравял благодарение на витамин С, но течен, който са му слагали в големи дози в болнични условия – ТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *