Ленено масло срещу високо кръвно, рак, инфаркт и инсулт

Полезното ленено масло се използва като лекарство от дълбока древност срещу десетки болести

Още от древността хората приемали всеки ден от чудодейното ленено масло срeщw болки в стомаха и за облекчение на кашлицата. Освен това паралелно с полезната мазнина, се е използвало и рибено масло като засилващо и укрепващо средство.
Днес вече се знае, че полезното ленено масло е много богато на омега-3 мастни киселини и омега-9 есенциални мастни киселини, което го превръщат в храна, която много успешно бори високото кръвно налягане и холестерола, като по този начин предпазват организма от сърдечно-съдови заболявания, инфаркт, инсулт, Алцхаймер.

ленено масло

Полезното ленено масло се използва като лекарство от дълбока древност срещу десетки болести

В чудодейното ленено масло има много полезните лецитин, фибри, протеини, цинк и калий, което го прави направо силен лечител. То помага за предотвратяване полепването на плака по стените на кръвоносните съдове, изчиства ги и кръвообращението става идеално.
Освен от сърдечно-съдови заболявания, ленено масло се взима превантивно срещу рак и депресия. Може да го пиете на капсули или в течно състояние, но винаги се приема на гладно, за да действа най-добре.
Омега-3 мастните киселини, които то съдържа, помагат за облекчаване на възпаления в организма и съдействат за облекчаване на болката, причинена от мигрена, артрит и други ставни заболявания.
Диетолозите препоръчват ленено масло и като средство за избавяне от излишните килограми. Известно е, че витамин F не се синтезира от организма, а се извлича от консумираната храна. Полезното ленено масло съдържа достатъчно количество от този витамин, ако добавим и полинаситените киселини, витамин A и E – всички те го правят лидер сред другите хранителни масла.
Лечебното ленено масло помага и за подобряване състоянието на кожата и косата, има благотворно влияние върху нервната система, понижава кръвното налягане, помага при лечение на астма, подобрява зрението, улеснява протичането на предменструалния синдром, намалява риска от развитие на рак на гърдата и ректума.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *