Ползвайте ленено семе срещу диабет и стомашни смущения

Благодарение на уникалния си състав чудодейното ленено семе лекува по природен начин човешкия организъм

Също както лененото масло, така и прекрасното ленено семе е много полезно за човешкия организъм. В народната медицина то се използва при кашлица като отхрачващо и противокашлично средство. Много хора го ползват като слабително средство при запек и за лечение на хроничен колит. Рецептата е 2 чаени лъжички ленено семе се счукват и заливат с чаша гореща вода. Кисне се така около час и се прие по 100-150 милилитра от сместа 2-3 пъти на ден.

ленено семе

Благодарение на уникалния си състав чудодейното ленено семе лекува по природен начин човешкия организъм

При хроничен запек също се препоръчва всеки ден да се приема по 1 чаша непрецедена настойка от ленено семе, която се приготвя като чаена лъжица от семето се кисне чаша гореща вода. За да има ефект, важно е, настойките и отварите да бъдат пресни.

Ленено семе е и чудесно средство срещу диабет тип 2. Рецептата е да се вземат равни количества стръкчета зелен фасул, листа от черница, овесена слама и ленено семе. 3 супени лъжици от наситнената смес се заливат с 3 чаени чаши гореща вода, варят се на бавен огън, след това се охлаждат и прецеждат. От настойката се приема по половин чаша 3 пъти на ден, докато изчезне сухотата в гърлото и жаждата. Същата настойка се назначава и при възпаление на пикочния мехур.

“Фигурин
ленено семе

Благодарение на уникалния си състав чудодейното ленено семе лекува по природен начин човешкия организъм

Отварата от ленено семе е силен противопаразитен продукт. Тя убива всякакви паразити, гъбички и дори вирусите на хепатита. Ако към ленено семе при приготвянето на отвара се добавят пъпки от цветове на карамфил, сместа става още по-силна. Важно е да знаете, че не се препоръчва добавяне на захар към отварата от ленено семе, тъй като тя унищожава лечебните свойства.

С компрес от ленено семе се лекуват такива заболявания като зъбобол, ишиас, ревматизъм, невралгия на лицето, болки в корема, болести на пикочния мехур и бъбреците.

Може да добавяте ленено семе в ежедневната си храна къ каши, супи, салати, извара, кисело мляко и други хранителни продукти. Дневната норма е около 25 грама.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *