Лео Меси и звездите от Барселона помагат на болно дете от Добрич

Топка с автографите на звездите ще се разиграе на търг в интернет

За трета поредна година асът на Барселона Лионел Меси спечели най-престижната индивидуална награда във футбола златната топка. Аржентинецът стана четвъртият заслужил три пъти това отличие след Йохан Кройф, Мишел Платини и Марко ван Бастен.

Топка с автографите на Меси и компания ще събира пари за Алекс

Лео Меси заедно с другите си колеги от Барселона могат да помогнат на болно дете от Добрич. Футболна топка с автографите на футболистите от “Барселона” ще събира пари за болното дете. Тя ще бъде продадена на търг, който стартира в интернет вчера и ще продължи до 13 януари. Първоначалната цена е 500 лв.

5-годишната Александра Маркова се нуждае от лечение в Израел и събраните пари от търга ще отидат в помощ на детето. Болестта обрича Алекс да остане цял живот на нивото на 4-месечно бебе. Родителите й са я водили на лечение навсякъде в България, но без резултат, разказва лелята на Алекс Мариела Бончева.

 Върху топката, с която тимът на “Барселона” е играл в Шампионската лига, са се разписали звезди като Леонел Меси, Шави, Бускетс, Пике, Иниеста, Алвеш. Уникалната вещ е осигурена с изключителното съдействие на Михаела Стоичкова, дъщеря на футболната ни легенда Христо Стоичков.

Кампанията “Да протегнем ръка на Алекс” върви втора година. Детето страда от детска церебрална парализа и епилепсия. Не може да се движи, не може дори да сяда, яде само пасирана храна.

 

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *