Може да намалите опасната аритмия с билки

Билки и билкови рецепти могат да помогнат да овладеете опасната аритмия, тъй като тя може да създаде огромни проблеми на човек

Опасната аритмия е знак, че нещо със сърцето не е наред. Виновници за аритмия може да са развитие на исхемична болест на сърцето, високо кръвно налягане, проблеми с щитовидната жлеза. Някои инфекциозни заболявания стрес и тютюнопушене може също да са причина за аритмия – която всъщност представлява нарушение на ритъма на сърцето, усещащ се най-вече като сърцебиене.
Всъщност опасната аритмия е два вида – тахикардия , когато сърдечният ритъм е по-бърз и надхвърля 90 удара в минута и брадикардия, когато ритъмът е под 60 удара в минута.

аритмия

Билки и билкови рецепти могат да помогнат да овладеете опасната аритмия, тъй като тя може да създаде огромни проблеми на човек

Състоянието аритмия не е маловажен проблем, тъй като може да доведе до много проблеми и дори до спиране на сърцето.
Ако усещате бързо и неравномерно сърцебиене, най-добре е веднага да отидете на лекар и да се консултирате с лекар кардиолог, който да ви назначи лечение. Наред с традиционната терапия може да прилагате и рецепти и билки от народната медицина, като преди това се консултирате с вашия лекар.
Могат да се ползват различни отвари и билкови чайове при аритмия, които са богати на витамини и микроелементи и могат да ви помогнат.
Една такава билкова смес е с плодчета от глог, както и билките страхливче и аптечна лайка. Смесват се добре, взима се супена лъжица от сместа, която се залива в чаша вряла вода и се оставя да престои около час. Прецежда се и се пие по една супена лъжица три пъти на ден.
Друга рецепта при аритмия е с билката дилянка. Вземат се 15 грама корени или стръкове и се сваряват в 300 милилитра вода. Сместа се остава да се кисне 3 часа, после се прецежда и се пие веднъж на ден, преди ядене.
Глогът е много полезен при аритмия и проблеми със сърцето и може да бъде приеман и самостоятелно. Може да си купите глогова тинктура от аптеките, а може да си вземете и смес от мента, глог и валериан, която също е много полезна при аритмия.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *