Лечение на болки в стомаха със хранителен режим

Според древните знахари много стомашни болести се лекуват с правилно рационално хранене и билки

Ако често ви боли стомах, ако имате киселини и други стомашни смущения, опитайте се да се придържате към следния начин на живот и режим в продължение на 1–3 месеца. Преди всичко — не бива да се пие алкохол и да се пуши. Да не се яде нищо пикантно и кисело, да не

Според древните знахари много стомашни болести се лекуват с правилно рационално хранене и билки

употребявате горчица, пипер, тлъсто свинско месо, пържена или дълго варена храна. Можете да ядете хляб, но в ограничени количества и най-добре — препечен. Чай и кафе — също в ограничени количества.
И още едно условие: необходимо е старателно да предъвквате храната, за да се смеси със слюнката. В никакъв случай да не ядете, когато сте уморени. Първо си починете. После уточнете дали наистина сте толкова гладни, колкото ви се е сторило. Нали умората се усеща като глад.
Според древните знахари много стомашни болести се лекуват с правилно рационално хранене и билки. Ето един от начините за лекуване на колит, който много пациенти безуспешно лекуват по болници и санаториуми.
В една чаша вряла вода се запарват по една чаена лъжичка червен кантарион, конски босилек и лайка. Пие се по една супена лъжица на всеки два часа, около 7–8 пъти дневно в продължение на 1–3 месеца. След това можете да пиете 2–3 пъти дневно, докато оздравеете напълно. Строга диета и тази отвара от билки се препоръчва от много лекари не само при колит, но и при други стомашно-чревни заболявания.
Народен лек за повишена киселинност в стомаха е сокът от моркови. Колкото по-висока е киселинността, толкова повече сок трябва да пиете. Това е старинно средство, известно от векове.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *