Лечение на детска церебрална парализа

Лечение на детска церебрална парализа и профилактика по време на бременността, за да се избегнат

Лечение на детските церебрални парализи

Лечение на детските церебрални парализи

Детските церебрални парализи често се придружават от разностепенна олигофрения (слабоумие) и от епилептични припадъци. В някои случаи, когато е засегнато подкорието, могат да се наблюдават спонтанни своеобразни движения, подобни на хореичните или атетозните.
Тези състояния представляват последица от прекарано заболяване и прогнозата по отношение на живота е добра. При тежките форми трудно може да се разчита на пълно възстановяване на функциите на крайниците. При по-леките форми и при запазен интелект правилното лечение може да възстанови до голяма степен функциите на горните, а в по-малка степен – и на долните крайници.

Лечение на детските церебрални парализи

Лечение на детските церебрални парализи

Лечението на детските церебрални парализи се състои в прилагането на топли бани, гимнастика, масажи и т.н., като се изисква от детето колкото е възможно по-дейно участие с оглед подобряване на волевите движения.
За тонизирането на нервната система се използват витамини В1 В6 В12. През последните години дори руски учени открили лечение на церебралната парализа с аминокиселини.
Профилактиката се състои в предпазване на бременната от инфекциозни заболявания, предпазване от недоносеност и правилно провеждане на раждането, с оглед да се избягват родови нарушения и специално мозъчни кръвоизливи.


споделяне в социални мрежи

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Лечение на детска церебрална парализа

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *