ЛЕЧЕНИЕ на кашлицата с изпитани бабини рецепти (ВИДЕО)

 Лечител.нет ви предлага тези две рецепти за облекчаване кашлицата 

 

При понижаване температурата през есенно – зимния сезон започват да зачестяват и оплакванията от настинка, кашлица, зачервено гърло. Най-често причината за кашлицата са инфекции на горните дихателни пътища предизвикани от бронхит, настинка, грип. Предвестникът за появата на слаба суха кашлица, съпроводена често с отделянето на бели прозрачни храчки (жълти, сиви, непрозрачни), е усещането за слабо дращене в трахеята и гърлото, придружено от притискане зад гръдния кош и раменете. Често пъти кашлицатае придружена с главоболие и слаба треска.

Кашлицата може да се повлияе и от по-прости и природни средства.

Въпреки неприятните усещания, кашлицата има две основни функции, едната е да предпазва белите дробове, а другата е да пречиства дихателните пътища. Ние ви предлагаме тези две изпитани бабини рецепти, които да ви помагат при облекчаването и лечението на кашлицата и неприятните усещания от нея.

Първа рецепта: начин на приготвяне и употреба – 3 лимона изстисквате и добавяте корите им предварително смлени в машинка, може и на ренде, след което добавяте една чаша бира и половин килограм мед. Цялата тази смес ври на водна баня за около 15 минути. Употребява се по една чаена лъжичка преди ядене три пъти на ден.

Втора рецепта: начин на приготвяне и употреба – една супена лъжица счукани семена от синап се смесва с 3 супени лъжици мед и сока от 1 лимон. Така приготвената смес се ползва като преди лягане се взема по 1 чаена лъжичка. Тя загрява организма и затова е излишно да се затопля преди употреба.

Иван Петров

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *