Лечение на алергии и сенна хрема с хомеопатични средства

Хомеопатичните средства лекуват без странични ефекти

Алергиите и сенната хрема са ответна реакция на имунната система към вещества алергени, като тревния и дървесния полен, спори от плесен, домашен прах или животински пърхот и косми. Симптомите са запушен или течащ нос, сълзящи очи, главоболие, замаяност, дразнене в гърлото, кихане, астматичен пристъп.

Лекувайте алергиите с хомеопатия

Алергиите и сенната хрема могат да се лекуват с хомеопатични средства. Този вид алтернативно лечение не предизвиква странични ефекти, характерни за методите на класическата медицина. Хомеопатичните средства, елиминират първоизточника на болестта и се стремят да постигнат трайно излекуване, чрез подсилване жизнената сила на организма.

Изследване на германски учени доказва, че хомеопатичното лекарство Galphima glauca намалява симптомите при повече от хиляда души, страдащи от сенна хрема.

Някои от хомеопатичните средства, които лекуват алергии и сенна хрема, са:
Sabadilla – Този лекарствен продукт е предназначен за хора, страдащи от сенна хрема, която започва с вдишване на полените от цветята. Симптомите се изразяват със сухота в носа и отделяне на голямо количество секрет, с бял цвят. Състоянието е придружено и от кихане.
Allium Cepa – Това е едно от най-често използваните хомеопатични средства за лечение на алергии, в чийто състав влиза червеният лук. Този лекарствен продукт следва да се използва, когато има обилно сълзене, което се влошава при контакт с влажен въздух.
Arsenicum alba – Лекарството се препоръчва при хората, при които се появява неспокойство и тревожност, заради алергията или сенната хрема. При тях симптомите се влошават през нощта. Те ожадняват, а освен това имат и астматично дишане с алергични пристъпи.
Euphrasia – се назначава, когато водещото оплакване на болния е дразнене и сърбеж в очите. Симптомите са почти същите, както при Allium cepa. За разлика от него обаче, тук секрецията от носа изобщо не раздразва ноздрите, а очите са много силно възпалени, с чувство за дразнене, парене, непоносимост към светлина, силно зачервени конюнктиви, болка. Отделят се горещи, раздразващи кожата на лицето сълзи. След ден-два се появява и кашлица, която обаче не е дразнеща и ларингеална, както е при Allium cepa, а е влажна, с лесно отхрачване на слуз, не дразни дихателните пътища.
Nux vomica – се препоръчва на пациенти с целогодишен ринит или със сенна хрема, при които основното оплакване е залпово кихане и усещане за сухота в носа. Нощем носът се запушва напълно без отделяне на секрет, а сутрин след събуждане се появява залпово кихане и отделяне на обилна, недразнеща, прозрачна секреция. Хремата намалява, ако болният излезе навън, а в стаята носът се запушва отново и сутринта пак се появява залпово кихане.

Това са част от хомеопатичните лекарствени продукти, предназначени да лекуват сенна хрема и алергии. За да се определи най-точно подходящият медикамент за всеки човек, трябва да се консултираме с лекар-хомеопат.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *