Лечение на афти в устата с домашни илачи

Лечение на афти в устата може да направите и с рецепти от народната медицина, които са изпитани и работят

Някои хора, при които липсват витамини в организма и имат отслабена имунна система, се появяват често афти в устата. Афтите представляват бели, сиви или жълти ранички, които завземат устната кухина и езика. Появяват се поединично или на групи и са доста болезнени.
Неправилното хранене, скритите инфекции, тежки инфекциозни заболявания, стрес могат да провокират появата на афти в устата.
Лечение на афти в устата трябва да става чрез здравословно и витаминозно хранене, продукти, богати на цинк и витамин С и флавоноиди. Хората, склонни към подобни образувания, трябва да се хранят с повече лук и чесън, които убиват болестотворните бактерии и да избягват рафинирани въглехидрати. Трябва да се използват специални пасти зъби, които не съдържат съединения, които разрушават защитните функции на секретите в устната кухина.

лечение на афти в устата

Лечението на афти в устата може да направите и с рецепти от народната медицина, които са изпитани и работят

За лечение на афти в устата има множество рецепти, които ще ви послужат отлично да се преборите с болезнените образувания. За промивки и гаргара на устната кухина се препоръчват отвари градински чай, тъй като той има антисептично, оздравително и стягащо действие. Друга отвара е охладен черен чай, тай като и той има силно стягащи свойства. Добра народна рецепта за лечение на афти в устата е чаена лъжичка сол, разтворена в чаша хладка вода.
За лечение на афти в устата много помагат и етеричните масла, тъй като те имат силен антимикробен и антибактериален ефект. Можете да ползвате масло от лавандула, чаено дърво или някое друго по ваш избор. За целта се смесват 5 капки масло от чаено дърво, 2 капки масло от комифора и две и половина чаени лъжички олио от гроздови семки. За лечение на афти в устата се прилага мазане на засегнатите места на всеки 2 часа.
Може да си направите и смес за гаргара като в половин чаша вода се добавя по една капка от масло от чаено дърво, гераниум и лавандула и с нея устата се изплаква 3-4 пъти на ден.
Освен лечение на афти в устата с народни рецепти, може да се обърнете и към лекар, който ще ви предпише специални медикаменти и мазила, които могат да ви помогнат.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *