Природни хитринки за лечение на бяло течение

Направете си няколко рецепти от природата, за да се оттървете от възпалението и за лечение на бяло течение

Има билки, които са около нас, които могат за лечение на бяло течение. Такива се невенът и царичето, а освен това с помощта на природните средства като чесън и домашен ябълков оцет също ще ви помогнат срещу неприятния проблем.
Преди да предприемете каквото и да било обаче, е хубаво първо да се посъветвате с вашия гинеколог, за да разберете причините за този симптом.
Рецептата с невен включва накисване на една шепа пресни листа от билката около половин литър зехтин, а после поставяне сместа в стъклен съд и оставяне да престои една седмица на слънчево място. Тази лечебна смес се използва за лечение на бяло течение като от нея се добавят 2 супени лъжици към вода, която се използва за вътрешни промивки.

лечение на бяло течение

Направете си няколко рецепти от природата, за да се оттървете от възпалението и за лечение на бяло течение

С ябълков оцет пък имате два варианта – да пиете всеки ден от природния продукт, разтворен във вода и овкусено с мед. Прилагат се и промивки с ябълков оцет, разреден във вода. Ако инфекцията е била причинена от външно замърсяване, тази смес ще има бърз положителен ефект.
Редовната консумация на чесън също предпазва организма от всякакви инфекции и може да го ползвате за лечение на бяло течение. По-смелите може да си направят „свещичка“ от счукан чесън, увит в стерилна марля и да я поставят вътре за няколко часа. За да е по-лесно изваждането завържете импровизирания тампон с конец.
Като лечение на бяло течение може да си приготвите и билкова отвара за пиене, приготвена от равни количества лайка, мащерка, мечо грозде, коприва. Кипнете половин литър вода и прибавете две супени лъжици от билковата смес. Оставете да поври 3-4 минути и след това да кисне около половин час. Приемайте я три пъти на ден преди ядене.
Може да си приготвите и билкова отвара за промивки при лечение на бяло течение.
Смесете равни количества от лайка, смрадлика, босилек и мащерка и пуснете 3-4 супени лъжици от сместа в литър вряла вода. Оставете отварата да кисне около половин час, а после прецедете и използвайте за вътрешни промивки.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *