ЛЕЧЕНИЕ на гастрит – как да облекчим симптомите с храни и напитки

Няколко хранителни продукта помагат да се преборите с неразположението

Гастритът е заболяване, което освен неприятни болки, ни носи и дискомфорт. При хронифициране на заболяването стомашният сок е в малки количества, поради което е добре да се употребяват храни, при които се налага продължително дъвкане на храната. Дългото дъвчене е предпоставка за отделянето на по-големи количества стомашен сок. В по-лека форма неприятните симптоми могат да се контролират с храната и напитките, които приемаме. Тук ви представяме няколко метода, които биха могли да ви помогнат, ако почувствате неразположение. С тях със сигурност ще се почувствате по-добре.

Някои храни помагат да се премахне чувството на дискомфорт при гастрит

Лечение на гастрит с ориз
Кашата от ориз е добро, приготвена в домашни условия храна при болни от остър гастрит. Приема се по една чаша оризова каша два пъти дневно.

Лечение на гастрит с настойка от невен
Невенът е полезна билка, за която се смята, че има благоприятен ефект при лекуването на гастрит. Приготвения чай от невен, направен по традиционния метод като запарка, е начина по които се приема билката. Дневния прием на чай от невен е 2 пъти на ден по една супена лъжица.

Лечение на гастрит с кокосово мляко
Полученото от кокосовия орех кокосово мляко е прекрасен лек при лечението на гастрит. Чрез него на стомаха се осигурява необходимата почивка и се набавят витамини и минерали. Приемът на кокосово мляко е особено полезен за възстановителния процес, ако през първите 24 часа на болния не се дава нищо друго освен него.

Лечение на гастрит с картофи
Сокът от картофи е изключително полезен поради свойствата му да облекчава симптомите на гастрита. Препоръчва се да се приема по половин чаша сок 2-3 пъти на ден, около половин час преди хранене.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *