ЛЕЧЕНИЕ на диабет – как да спрем развитието на болестта

Повече от половин милион българи страдат от това коварно заболяване

Захарният диабет е много сериозно и коварно заболяване, защото повечето болни не подозират, че го имат. Симптоматиката се проявява едва тогава, когато нещата станат необратими. 50% от българите страдат от захарен диабет от втори тип, а всъщност не знаят това. Затлъстяването, неподходящото хранене и заседналия начин на живот могат да ви докарат диабет от втори тип, алармират лекари. Страшните цифри показват, че диабетът взима повече жертви от рака и сърдечно-съдовите заболявания взети накуп. Той може да създаде трайни и необратими заболявания на сърдечно-съдовата система, което води до инфаркт, инсулт, ампутация на крайници и ред други кошмарни болести.

Повече от половин милион българи страдат от диабет

В народната медицина има много методи, позволяващи да се поддържа нормалното ниво на захар в кръвта. Обаче никога не трябва да забравяме, че всякакви народни средства при това заболяване са само спомагателни. Диетата, медикаментозното лечение и редовните прегледи при специалист си остават основното в лечението на диабета.
Все пак можете да си помагате и с някои лечебни растения. Едно такова е зeмната ябълка, която съдържа вещество, действащо като инсулина. Това растение се нарежда на първо място по съдържание на инсулин. Това е вещество, което действа подобно на инсулина. Най-добре е да използвате растението в суров вид, като настъргвате грудките на ренде. Можете да си приготвяте и отвара, пак от грудки, и то ежедневно. Една супена лъжица смлени грудки се варят в 200 мл вода и течността се пие най-малко три пъти на ден, след хранене.
Освен в земната ябълка, инсулин се съдържа в чесъна и лука. Включвайте често тези продукти в своето меню. Желателно е да ги приемате в суров вид, или да ги подлагате на минимална топлинна обработка, за да може максимално да се запази биологическата активност на това вещество.
Има и други лечебни растения, богати на инсулин – това са корени от глухарче, девесил, цикория и лечебен жаблек. Студени настойки от тези билки помагат да се нормализира нивото на захар в кръвта. Залейте 2 супени лъжици от суха смляна суровина (например корени от глухарче) с половин литър топла вода и оставете да се кисне през нощ¬та. На сутринта прецедете и пийте по половин чаша 3-4 пъти на ден половин час преди ядене.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “ЛЕЧЕНИЕ на диабет – как да спрем развитието на болестта

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *