Лечение на дискова херния с билки

При лечение на дискова херния с билки се използват лютиче, глухарче, бабини зъби

Заболяването дискова херния представлява дегенеративно изменение на дисковете между прешлените на гръбначния стълб. За лечението й има различни модерни приложения като операции, лазер, рехабилитация и други. Но в помощ на тези медицински способи може да се добави и лечение на дискова херния с билки или така наречените от народната медицина.

Преди да разгледаме някои билки за лечение на дискова херния ще обърнем внимание на един начин от народната медицина. Намира се първо стара керемида и се счуква.

Лечение на дискова херния с билки – на снимката лютиче

Лечение на дискова херния с билки – на снимката лютиче

Към нея се добавят 2 белтъка, една ракиена чашка гроздова ракия и една чаена лъжичка бял тамян. Всичко това се смесва и се слага на кръста намазано върху вълнен плат. Сместа е в пряк контакт с кръста и там стои докато падне сама.

За билката бабини зъби също се казва, че лекува дискова херния и лично нейният разпространител Борис Николов е лекувал с нея като е правил отвара с бабини зъби и глухарче.

Друга билка, която може да помогне е лютиче. Билката обикновено лютиче има свойството да извлича влагата от човешкото тяло и да помага за пробиване на абсцеси, пише bilki.pharmacy-bg.com. Тя има и токсично вещество и затова трябва да се внимава с нея. Освен за пиене като отвара за различни други болести, тя се използва и външно. Трябва да е прясна и най-добре е да се набере през юни месец. Тя цъфти през годината от май до септември. След като се набере през юни се начуква с едра сол. Намазва се болното място с олио и се слага начуканата билка със солта като се поставя първо найлон с дупка на него колкото е дебелината на цигара и се слага върху мястото, отгоре се слага втори найлон и двата се увиват с чаршаф. Престоява се час и половина, сваля се билката и се измива мястото. Вследствие действието на билката и солта на болното място се получават мехури като изгаряне от втора степен. Те не трябва да се пукат, понеже всеки допир е болезнен. Мехурите причиняват и силен сърбеж. Минават за 10 дни. Болният трябва да има на разположение баня с топла вода, за да се измива всеки път, когато мехурите протекат.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *