Един природен начин на лечение на кокоши трън с прополис

От многото природни рецепти един е за лечение на кокоши трън с прополис

Заболяването кокоши трън се получава вследствие на нарушена обмяна на веществата на кожата. Поради това се получава по-голямо отлагане на мазнина и кератохиалин. От тях се образува рогово вещество, което възпира навлизането на вредни вещества в тази част на кожата. Едно решение на проблема е лечение на кокоши трън с прополис.

Една от причините за появата на кокоши трън е инфектирането с папилома вирус.

 От многото природни рецепти един е за лечение на кокоши трън с прополис

От многото природни рецепти един е за лечение на кокоши трън с прополис

Тази зараза може да се получи от плуване в басейн. Друга възможна причина е ходенето с неудобна обувка, която е стягала дълго време крака и така да се образува болезнения кокоши трън. Също и камъче може да причини кокоши трън на крака. Тези причинители могат да предизвикат вдлъбване на повърхностния слой на кожата – епидермиса навътре и така да се получи вроговяване на кожата.

Статистиката показва, че около 1/3 от населението на света е страдало поне веднъж от болезнения кокоши трън. Ако се отстрани навреме, няма да има сериозни проблеми с него, но ако не се направи каквото е необходимо може да се наложи хирургическа намеса.

Едно от природните средства е лечение на кокоши трън с прополис. Всички пчелни продукти за много полезни за човека. Пчелния прополис или както се нарича още пчелен клей е естествен антибиотик. Той може да се пие под формата на спиртна тинктура разредена във вода срещу грип и други подобни проблеми. Прополисът намира приложение при рани и възпаления. Специално за кокоши трън е достатъчно да се сложи малко парче колкото грахово зърно върху болното място от кожата и да се залепи с лепенка. Така се държи два дни и след това се отскубва. Според хора, които са го ползвали той повече не се появява.

Още по темата – ТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Един природен начин на лечение на кокоши трън с прополис

  1. Единствения изпитан метод за лекуване на кокоши трън за 1 нощ е: лимон нарязан на кръгче, поставен във обикновен винен оцет 8 например в пюрено бурканче, се държи 13 дни в хладилника, след което една шайба от лимона се налага като компрес върху кокошия трън, като компресът не трябва да мърда, т.е. трябва да е поставен точно върху кокошия трън. На сутринта кокошия трън пада и не се появява повече. Лично аз след поставянето на кръгчето лимон поставих найлонова торбичка, след което поставих широк ластик, който се ползва напр. след разтегнато сухожилие за китка на ръка, след което обух хавлиен чорап и така през нощта поставения лимон не се размести:) Бях изпробвала всичко, но без резултат, само тази рецепта, казана ми от една възрастна жена премахна мазолът ми, а от тогава изминаха повече от 10 години.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *