Съвети на специалисти за лечение на лишеи по тялото

Дълговременното лечение на лишеи по тялото се прави най-успешно като се съчетаят медикаменти и медицинска козметика

Колкото и да не ви се вярва, но всеки от нас носи по кожата си разноцветни лишеи. Но попаднал в благоприятна среда като място с повече мастна секреция и влага, лишеят може да премина в опасната си инфекциозна форма и започва да създава проблеми по кожата. Лечение на лишеи обаче е дълго и трудно нещо, тъй като инфекцията е доста упорита.
Според д-р Хитова, шеф на Кожно-венерическия диспансер в София, лишеите са често срещано кожно заболяване, представляващо гъбична инфекция. Това заболяване за радост не е заразно. Обикновено обривът представлява петънца по тялото, които имат фино залющване. Най-често лишеи се появяват в областта на раменете, гърдите и врата, които може и да не сърбят, но създават дискомфорт у човека, който ги има.

лечение на лишеи

Дълговременното лечение на лишеи по тялото се прави най-успешно като се съчетаят медикаменти и медицинска козметика

Различни са причините за появата на лишеи – като например проведено лечение с кортикостероиди, подтисната имунна система, безкритично ползване на различни кремове, лосиони, сапуни. Наднорменото тегло също е фактор за поява на лишеи, инфекцията също така може да бъде провокирана от горещина и влага, силно потене, лоша хигиена или дори понякога дрехите, които си купуваме от магазините втора употреба мога да доведат до образуване на лишеи.
Има няколко форми за лечение на лишеи – чрез подходящи медицински шампоани, кремове или гелове. Може лекарят да изпише при лечение на лишеи да се приемат различни таблетки и капсули.
Според лекари лечение на лишеи продължава доста дълго – между три седмици до два месеца. Най-добре е лечение на лишеи да са приложи както с таблетки, така и с различни мазила, за да бъде по-сигурен резултата. От една страна лекарствата чрез потта и мастните жлези достигат до всички засегнати места.
При наличие на лишеи трябва да се спазва много добра лична хигиена, като при къпане трябва да се употребяват меки бебешки сапуни. При лечение на лишеи засегнатите хора трябва да се пазят от прегряване и от слънчево изгаряне, тъй като кожата в засегнатите участъци е много чувствителна.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *