Лечение на маясъл с народни рецепти

Народната медицина предлага добри рецепти против маясъл, които са ефективни

Заболяването маясъл се нарича още и хемороиди. То е на кръвоносните съдове и представлява разширяване в отделни места по тях. Получават се в долната част на дебелото черво, вследствие на изтъняването на стените на вените и тяхното разпъване или когато поради някакви причини са раздразнени или възпалени.

Лечение на маясъл с билки – жълт равнец се използва в отвара от маясъл

Лечение на маясъл с билки – жълт равнец се използва в отвара от маясъл

Има 2 вида хемороиди – вътрешни и външни. От вътрешните не се усеща болка, а има само кървене при изхождане, докато външните причиняват болки. Вътрешните могат да бъдат видени и диагностицирани чрез ректоскопия по време на изследванията. За съжаление в тези разширени вени се получават и кръвни съсиреци и тромби. Това състояние е известно с наименованието тромбоза. То е много неприятно, защото кръвоносните съдове кървят и имат лилав цвят.

Причини

Причините за появата на маясъл са заседнал начин на живот, нездравословно хранене, често вдигане на тежки предмети в работата например, мадмнормено тегло, хроничен запек или диария, стоене прав, наследствено предразположение и други. С напредването на възрастта също се увеличава възможността за появата на маясъл, също бременността.

Лечение на маясъл с отвара от билки

Една от рецептите за маясъл е с билките пипериче, жълт равнец и лайка. Първо се смесват билките жълт равнец и лайка по 10 грама. След това се прибавя и билката пипериче 30 грама. Приготвената смес се вари в 1 литър вода за половин час. Остава да изчакате да се утаи и прецедете. От получената лековита отвара се пие по 3 пъти за деня в студено състояние по една чаша за вино.

Лечение на маясъл с мехлем от народната медицина

Лечение на маясъл с отвара от билки

Лечение на маясъл с отвара от билки

За да получите полезния за маясъл мехлем, стрийте на прах 2 изсушени стръка от билката калофер. В метален съд разтопете домашната свинска мас, бял восък и вазелин по 20 грама. Свалете ги от котлона и прибавете към тях стритата билка калофер. Смесете ги добре, за да се получи желания мехлем. С него се намазват проблемните места всяка вечер докато се излекувате.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *