Лечение на невроза с билкови рецепти

Ето как се лекува невроза и билки за болестта

Заболяването невроза е разстройство на психиката и се отличава с тревожност придружавано с поведение на отричане. При това състояние страдащите от нея са в състояние на дистрес.

Те се чувстват в света несигурни и го възприемат като опасен и враждебен за тях. Освен съществуващите опасности в света, те възприемат и други неща от него като опасности и се пазят от тях с цялата си енергия. Освен лекарствата изписани от лекарите има и билки, които могат да помогнат на пациентите с невроза.

Страдащите от невроза нямат халюцинации и поради това се вписват в общоприетите норми на обществото. Когато избягнат дадена стресираща ситуация, страдащите от невроза се чувстват по-добре и затова те са убедени, че бягството от света или от дадена ситуация е правилно.

Ето как се лекува невроза с билки – някои от тях са полезни и помагат да се преодолеят безсънието, състоянието на тревожност и безпричинното сълзене

Билката валериана е една от най-препоръчителните билки за невроза. Тя може да се пие, но е достатъчно и да се вдишат парите й от течна валериана, която се продава в аптеките.

Лечение на невроза с билкови рецепти

Лечение на невроза с билкови рецепти

Ментата също е полезна за нервни болести – взема се една чаена лъжица листа от мента и се заливат с една чаена чаша вряла вода, затварят се отгоре с капак и се нагряват на водна баня като се разбъркват за четвърт час. След това се охлажда 1 час и се долива още вряла вода, докато количеството в чашата стане 200 мл. билковата сме се пие 3 пъти дневно четвърт час преди хранене. Това, което е останало се съхранява на хладно място.

При неврози и други болестни състояния се препоръчва от лекарите билковата комбинация демир бозан.

Може да се пие и сок от черна ряпа при невроза. Първо се отстранява кората на зеленчука и се издълбава дупка в него, която се запълва с пчелен мед. В това състояние престоява през нощта и се изпива сокът отделен в ряпата на следващия ден.

Още рецепти – ТУК.

Билкови рецепти за невроза

Билкови рецепти за невроза

Погледни и тези публикации по темата:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *