Лечение на побеляла коса с билки и природни продукти

С помощта на продукти от природата и билки може да направите лечение на побеляла коса и да си върнете самочувствието

Една от основните причини за побеляването на косата е наследствеността, но освен това за този проблем могат да са виновни нарушената обмяна на веществата, недостигът на витамин В или на тирозин, който е съставна част на повечето белтъчини. Затова, за лечение на побеляла коса или за предотвратяване на този проблем лекари и специалисти съветват да не се лишаваме за дълъг период от време от протеините.
За побеляването на косата могат да повлияят неправилното хранене, злоупотребата с алкохол, продължителното стоене на слънце, стресът, нервните разстройства, негативните емоции и някои заболявания.

лечение на побеляла коса

С помощта на продукти от природата и билки може да направите лечение на побеляла коса и да си върнете самочувствието

Лечение на побеляла коса с билки и природни продукти предлага няколко варианта.
Може да приемате до 3 супени лъжици дневно сок от магданоз, целина или пащърнак. За предотвратяване или за възвръщане цвета на косата, втривайте настой от коприва в корените. За лечение на побеляла коса също се прилага и пиенето на коприва по 3 чаши на ден на чай от коприва.
Проблемът може да бъде подтиснат и с консумация и втриване в корените на косата на сокове от вишна, кайсия, круши, зеле или лук.
Яжте повече храни, богати на витамините А, С, Е, а така също и от група В, никотинова киселина, рибофлавин, фолиева киселина за лечение на побеляла коса.
Листата и зелената част на орехите са известни със своето оцветяващо действие и често се използват като естествено багрило на тъкани. Необходими са ви 10-тина орехови листа, вода и памук. Листата се освобождават от дръжките и се оставят да поврат 10 минути в един литър вода. С получената отвара и помощта на памуче, трябва да втривате всяка сутрин в корените на косата си течността, а след това да я решите, но без да я измивате.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *