ЛЕЧЕНИЕ на псориазис – как да си помогнем

Любопитен е фактът, че колкото по-малко внимание обръща човек на болестта, толкова по-леко преминава тя

За съжаление, не е възможно напълно да се избавим от псориазиса. Все пак съществуват много методи за терапия, които помагат да се избегнат усложненията и привеждат кожата в нормално състояние.
Как може да си помогнем? На първо място с помощта на овлажняващите кремове, които трябва да сe използват всеки път след къпане. Поразените части трябва да се мажат 1-2 пъти дневно. На второ място хората, страдащи от псориазис, трябва да не разчесват белещата се кожа, за да не предизвикат възпаления и усложняване на състоянието. Като трето трябва да знаете, че е хубаво да използвате лечебни шампоани за коса, които съдържат катран.

Има много методи за терапия срещу псориазиса

Болните могат да се мажат с хормонални гелове и мехлеми – хидрокортизон, целестодерм, преднизолон, синалар. Но те не трябва да се използват продължително време, защото поразените части привикват към тях и ефектът от лечението намалява, а освен това те имат доста странични ефекти.
Слънцето също е помощник в борбата с болестта, но то трябва да се използва умерено. Не трябва да се правят слънчеви бани без употребата на защитен крем. Лечението с морска вода пък способства за подобряването на настроението и премахването на стреса, който е пусков механизъм за изостряне на заболяването. Пробвайте и с медитация, разходки на чист въздух – с една дума чрез всичко, което укрепва силата и духа.
Любопитен е фактът, че колкото по-малко внимание обръща човек на болестта, толкова по-леко преминава тя. И колкото по-елементарен е методът на лечение, толкова по-ефективен е той.
Народната медицина също предлага в борбата с псориазиса да се приемат настойки от върбовка и дафинов лист, също така да се правят вани с настойка от пшенични кълнове и овесени ядки или овесено брашно.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *