ЛЕЧЕНИЕ на хемороиди с билкови смеси и отвари

Четири растителни отвари, които ще ви помогнат да се почувствате по-добре

Представяме ви няколко билкови рецепти, с които можете да облекчите симптомите при хемороиди.
Първа рецепта:
Надробявате на ситно и смесвате следните билки: 100 г троскот, 100 г червен кантарион без корена, 50 г корен на репей, 100 г жълт равнец без корена, 50 г корен на решетка, 50 г овчарска торбичка без корена, 50 г глухарче без корена.

4 рецепти за лечение на хемороиди

Разделяте получената смес на десет равни дози, като всяка доза се оставя да ври в 5 литра вода, докато останат само 2 литра. При напреднал стадий на заболяването, отварата се пие по 5-6 пъти на ден преди ядене, а при по-слаба форма на хемороиди – по 3 пъти. В случай на силно кървене на хемороидите, утроете дозата на овчарската торбичка до 150 г. Пиенето на билката се преустановява за три дни след изпиването на две дози.

Втора рецепта:
Две супени лъжици от билката червено подъбиче се варят в 500 мл вода на тих огън. Оставете отварата да изстине и прецедете. В продължение на десет дни с отварата се правят бани.
Трета рецепта:
Сварете десет листа от живовляк в 500 мл червено вино, като ги оставите да се варят 15-20 минути. Отварата се пие затоплена по три пъти на ден преди хранене. Дозата, която се получава, е достатъчна за два дни. Не пийте отварата повече от 5 дни. Ако е необходимо, повторете лечението след почивка от 5 дни.
Четвърта рецепта:
Всеки ден взимайте по едно парченце от корена на билката змиерник, голямо колкото царевично зърно. Билката се пие вечер преди лягане. Необходимо е да се консултирате с фитотерапевт относно продължителността на лечението на хемороидите.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *