Бабини рецепти за лечение на хемороиди с чесън

За лечение на хемороиди с чесън има няколко рецепти от народната медицина, които със сигурност ще ви помогнат при този много неприятен проблем

Едно доста често срещано заболяване в съвременното общество са болезнените хемороиди. Най-общо хемороидите представляват разширени вени около ануса и по дебелото черво, които дори в по-тежки случаи могат да са и кървящи.
Този неприятен проблем се появява при заседнал начин на живот, обездвижване и нездравословно хранене. Страната ни е на едно от първите места по заболеваемост в Европа. Вече има много начини да се справите с хемороидите, но съществуват няколко рецепти за лечение на хемороиди с чесън, които наистина решават здравословния проблем, и то за дълго. Трябва да знаете обаче, че това лечение трябва да бъде придружено с повече физическа активност, ходене пеша, спорт и упражнения, за да може болезнените хемороиди да бъдат излекувани.

лечение на хемороиди с чесън

За лечение на хемороиди с чесън има няколко рецепти от народната медицина, които със сигурност ще ви помогнат при този много неприятен проблем

Чесънът с неговите специфични свойства могат да помогнат при поява на хемороиди. На първо място трябва да хапвате поне по 3-4 скилидки чесън всяка вечер. В растението има много летливи вещества, антиоксиданти и противомикробни свойства, които ще ви помогнат и то не само при болезнени хемороиди. Това е т. нар. вътрешно лечение на хемороиди с чесън.
Има и външно такова. При първото се използва сока от прясно изцеден намачкан чесън. Трябва да смачкате или пасирате 2-3 скилидки и да отделите сока от тях. Тази течност е добре да бъде оставена на хладно в хладилника за една нощ. На сутринта трябва да направите добър тоалет, да намажете проблемните места с този сок, а след това да намажете отгоре с мас или зехтин.
Втората рецепта за лечение на хемороиди с чесън е за кървящия еквивалент на болестта. При тази рецепта една скилидка се обелва внимателно да не бъде наранена, и след това се поставя през цялата нощ да стои в ректума.
Лечение на хемороиди с чесън с тези две народни рецепти трябва да бъде правено поне месец, за да изчезне този неприятен проблем.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *