Бабини лекове помагат за лечение на хемороиди

В нашия век досадните хемороиди са едно от най-често срещаните заболявания

Появата на разширени кръвоносни съдове в червата и в областта на ануса се нарича хемороиди. Предназначението на тези съдове е да служат като възглавница за изпражненията, които минават през дебелото черво. Когато те са възпалени или се подуват, се образуват израстъци, които стават патологични. В наши дни досадните хемороиди са едно от най-често срещаните заболявания. Те са по-разпространени в развиващите страни, където се води заседнал начин на живот и хранителните навици са доста вредни.

Билката червен божур е полезна за лечение на хемороиди, но да се внимава с дозата, защото е токсична

Билката червен божур е полезна за лечение на хемороиди, но да се внимава с дозата, защото е токсична

Рецепта с бял равнец за хемороиди

Със запарката от бял равнец се постига пречистване на кръвта. Една супена лъжица от билката се слага в съд с 250 мл вода, която е завряла и стои в нея          10 минути. Прецежда се и се приема по една трета от тази доза на 3 пъти през деня. Пие се на гладно. Курсът на терапията с тази билка е 40 дни. Белият равнец притежава и други полезни свойства. Освен за хемороиди, тя повлиява добре върху нередовна менструация при жените, при язви колити, използва се за понижаване на високото кръвно налягане, за ревматизъм, болки в корема, за понижаване на температурата и други

Рецепта с отвара от корени на червен божур за хемороиди

Сварете една чаена лъжичка от корените на червен божур за 5 минути в съд с вода 300 мл вода. Прецеждате и пиете по една чашка за кафе преди всяко ядене. Лечението с нея трае 2 седмици. Билката червен божур е полезна и за ревматизъм, епилепсия и за изхвърляне на камъни от бъбреците. Тя действа противовъзпалително и болкоуспокояващо. Тя има известна токсичност и затова не трябва да се превишава определената доза. В по-големи дози може да предизвика аборт на плода при бременни жени.

“Демир

Рецепта с чесън

Белият равнец помага за пречистване на кръвта, за лечение на хемороиди и за други болести

Белият равнец помага за пречистване на кръвта, за лечение на хемороиди и за други болести

Счукват се 2 скилидки чесън и се добавя половин чаена лъжица сол. Внимава се да не изтече сока му. Оставя се да престои сместа в хладилника за няколко часа и се налага върху болното място. Върху сместа се слага мас, за да се помогне проникването на сока му в тъканите. Тази процедура трябва да се прави всяка вечер. Не е подходяща за кървящи хемороиди.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *