Лечение на цирей с естествени средства

От цирей можете да се отървете с естествени средства без антибиотици

Възможно е да се лекува цирей у дома с естествени средства и с повече усилия. Но много хора често пристъпват директно към лекарите за лечение с антибиотици. Естественото лечение на цирей изисква време и търпение, понякога няколко седмици до пълното излекуване. Въпреки това, успешното естествено лечение на циреи у дома е за предпочитане пред лечението с антибиотици.

За лечение на цирей се използват картофи

За лечение на цирей се използват картофи

Цирейните подутини са кожни инфекции, които действат с механизми за освобождаване на токсини. Те представляват червени кръгли форми, пълни с гной подутини. Циреите са причинени от стафилококус ауреус (инфекции от стафилококи, често срещани бактерии) и са изключително заразни. Прекалената употреба на антибактериални сапуни и антибиотици подпомага създаването на супермикроби-бактерии стафилококус ауреус, резистентни към метицилин.

Не пробождайте циреите с игла и не опитвайте да не се натоварват с игла. Това може да предизвика инфекция и да стане по-зле и да се разпространи към близките райони. По-добре е да се справим с болезнения дискомфорт, отколкото да рискуваме да се увеличи инфекцията.

Вие може да направите следното:

Измийте добре ръцете си след докосване или лечение на цирея.

Да се ​​предпази циреят от разпространение в близките места по кожата чрез измиване с топла вода без сапун.

Прилагане на топъл компрес с английска сол в продължение на тридесет минути три пъти дневно; това помага за освобождаване от сърбеж и болка.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Използвайте пресни покривки и хавлии за всяка стая, не споделяйте тези кърпи и ги измивайте незабавно.

Нанесете външно масло от чаено дърво (естествен антисептик) и колоидно сребро (естествен дезинфектант).

Оставете цирея отворен, не го покривайте като с това ще позволите на въздушния поток да подейства за оздравяването.

Вие можете да изсипете ябълков оцет директно върху цирея, ще почувствате изгарящото му действие, но ще очисти инфекцията дълбоко в раната. Разрежда се с вода, за да се намали силата и изгарянето. Той може да се смесва с вода и да се приема през устата за вътрешна дезинфекция.

Поставете малки парчета от кромид лук (притежава естествени антибактериални и антисептични свойства) и домашен чесън (естествен антисептик) по същия начин върху цирея.

Нарежете тънко парче (колкото размера на раната) от суров органичен картоф и поставите директно върху цирея. Картофът няма да изгори цирея, но служи за изготвяне гной на повърхността на кожата.

Компрес от чесън и лук върху цирей ще помогне за оздравяването му

Компрес от чесън и лук върху цирей ще помогне за оздравяването му

Покрийте цирея с лук, чесън и картофи и отгоре с марля или бинт. При отстраняване на превръзката, навлажнете първо, за да се отпусне от цирея.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *