Лечение на цироза с билки

При лечение на цироза с билки народната медицина предлага семе от метла и други лечебни растения

Заболяването цироза на черния дроб е прогресиращо хронично увреждане на органа.

При заболяването се стига до нарушаването на нормалната структура на тъканите в дроба. Постепенно се стига до умиране на клетките на черния дроб, възлеста регенерация и се получава разрастване на съединителната тъкан. Паренхимът се замества с фиброзна тъкан. Кръвоснабдяването са нарушава значително поради разрушение на порталната и артериалната съдови мрежи. При лечение на цироза с билки народната медицина предлага семе от метла и други лечебни растения.

Лечение на цироза с билки – семе от метла

Лечение на цироза с билки – семе от метла

При това заболяване се пристъпва към лечение според стадия на развитие на болестта. Болният трябва да е на легло и да не се натоварва физически.

Храненето трябва да включва повече пълноценни белтъчини, които да са и лесно усвоими, също такива и въглехидрати, и витамини. Да се има пред вид, че органът е затруднен с усвояването на мастноразтворими витамини, тъй като има увредени тъкани и това води до авитаминоза на витамините A, D, Е и К.

Все повече страдащи от различни тежки болести прибягват до народната медицина. От една проста рецепта са имали полза някои болни описали своите изцеления във вестник „Десант”.

Тя се състои в ползването на семената на растението метла. За един курс на лечение са необходими 10 килограма семена. Вземат се четвърт килограм семе от метла и се слагат в съд за варене с 4 литра вода и ги варете, докато количеството спадне до 3,5 литра отвара. Това количество се изпива за един ден без да се пият вода и други течности. Това се прави докато се изразходват всичките 10 килограма семена от метла.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

С тази рецепта се е излекувал българинът Кольо Колев, на 67 години, който я научил от друг негов приятел също излекувал се от коварното заболяване цироза. Трябва обаче да се спазва стриктно рецептата и да не се пият никакви други течности и вода, а само тази отвара от семе от метла и се изпиват всичките 3,5 килограма.

Освен това да се спазва стриктно диета – да не се пие алкохол и да не се яде свинско месо задължително. За вредата от свинското месо четете – ТУК. Лекарите позволяват крехко пилешко и телешко месо без кожата, много ябълки, белтъци на яйца, риба, плодове, повече цитрусови. Може би е по-добре да се премине на постна диета както е при повечето болести, за по-добър лечебен ефект.

Други полезни растения при лечение на цироза с билки са бял трън, мента преперлива, пчелинок, глухарче, змийско мляко, кръвен здравец, куркума.

Лечение на цироза с билки – рецепти

Лечение на цироза с билки – рецепти

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *