Помогнете си с билки при лечение на цистит

Билките могат да ви помогнат и при лечение на цистит

В повечето случаи причината за възпаление на пикочните пътища е бактерия, която обикновено обитава в червата. До 85% от заболяванията от цистит се дължат на тази бактерия. Различните видове цистити са едни от най-честите възпалителни заболявания. От тях по-често боледуват жените, а за мъжете се наблюдава в по-напреднала възраст, но пак процентът е по-малък на заболелите, отколкото при жените.

При заболяване от цистит трябва да се търси специалист, който да установи причините, които трябва да се отстранят и да се назначи подходящо лечение.

Помогнете си с билки при лечение на цистит - червена боровинка

Помогнете си с билки при лечение на цистит – червена боровинка

Общо взето лечението протича често пъти с продължителна терапия с антибиотици. Това обаче е довело до резистентност на причиняващите възпалението микроорганизми и се препоръчва редом с антибиотиците и терапия с билки за по-добра ефективност на лечението. Това е по-добре да става по лекарско предписание, защото билките също имат свое влияние върху организма и комбинирането им с лекарствата трябва да е съгласувано.

Повечето от билките използвани при цистит имат диуретично и антиспастично действие. Една от най-често употребяваните билки за възпаления на бъбреците и пикочните пътища е мечо грозде. Може да го ползвате като чай или на таблетки от аптеката.

Друга много ефикасна билка е червената боровинка, която също може да се намери и на таблетки. Тези горски плодове имат вещества, които като попаднат в организма, ограничават прилепването на микроорганизмите към стената на пикочния мехур. Виреещите у нас видове боровинки също имат полезен ефект при заболявания на бъбреците..

Срещу цистит и други урологични инфекции помагат коса от царевица, листа от бреза, дръжки от череши, гръмотрън, хвощ, златна пръчица и други.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Смесете по една супена лъжица от билките глухарче, брезови листа и хортензия. Сложете ги в един съд с 600 мл вряла вода и оставете на котлона да къкри още 1 минута. Остава да ги прецедите и да пиете по 2 чаени чаши на ден.

Друга една проста рецепта е с краставица. Направете сок от нея за 1 чаша и добавете 1 супена лъжица сок от лимони и 1 чаена лъжица пчелен мед. Пийте минимум по 3 чаши на ден от тази комбинация.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *