ЛЕЧЕНИЕ при шипове – как да се противопоставим на болката?

Най-често допусканата грешка при лечение на шипове е използването на лекарствени препарати

Не са никак малко хората, които страдат от шипове – особено в по-зряла възраст. Възможните причини за получаването им са неправилното хранене, замърсяването на организма с различни отпадъчни продукти, лошият метаболизъм и храносмилане, генетичното предразположение, както и обездвижването.
Най-често допусканата грешка при лечение на шипове е използването на лекарствени препарати. Трябва да знаете, че лекарствата само успокояват болката, причинена от заболяването, без да отстраняват причината за неговото развитие.

Шиповете по врата са много неприятни и болезнени

Най-важната част от лечението на артрозата, която обикновено наричаме шипове, е елиминирането на главната причини за появата на болестта. За лечението на шиповете е необходим доста дълъг период от време и постоянство. Според повечето медици терапията би трябвало да включва пречистване на организма от натрупаните токсични вещества, създаване на добър двигателен режим, използване на балансирана храна, и др. Отстраняването на болката е изключително важна, тъй като тя е силна, понякога дори непоносима. Болката се причинява от мускулен спазъм, появил се при разместването на ставите.
Отстраняването на болките може да се постигне чрез следните процедури:
• Енергичен масаж на гръбначния стълб и засегнатите места със затоплена урина, престояла 7-8 дни. Масажът се прави всеки ден по половин час, а след него тялото се измива с топла вода.
• Налагане на засегнатите области с компреси с урина, престояла повече от 15 дни.
• Налагане с компрес от пчелен мед и зехтин, които се смесват на водна баня.
• Нагревки, компреси, масажи, бани, фитотерапевтични процедури.
• Наместване на ставите чрез сайонджи масаж, точков масаж, мануална терапия, йога.
• Необходимо е и редовно прочистване на дебелото черво, което ще предотврати натрупването на токсини.
Всички тези процедури оказват положително въздействие върху организма и способстват за отстраняването на мускулния спазъм. Освен това, те са много полезни за възстановяването на подвижността на ставите и регулирането на циркуляцията на кръвта и лимфата.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *