За лечение на рани ще ви помогне този благ мехлем

Една домашна рецепта за благ мехлем за лечение на всякакви кожни рани, натъртвания, изгаряния и екземи

Тази домашна рецепта за благ мехлем може да помогне за лечение на всякакви рани, изгаряния, екземи и други. Рецептата е стара и е запазена от възрастни хора. Името му благ мехлем е дадено от една жена от Банско, която разпространила рецептата. Мехлемът е направен от природни продукти само и е напълно безвреден.

Ето какви продукти са необходими за рецептата за този благ мехлем: 300 мл чист зехтин от студена преса – екстра върджин, пчелен восък колкото кутийка кибрит, една лъжица настърган тоалетен сапун за бебета, чист пчелен мед – една чаена чаша и тамян няколко зърна.

За лечение на рани помага благ мехлем

За лечение на рани помага благ мехлем

Тези съставки се позапържват на котлона. Вместо запържване може да се поставят в съд за водна баня и да се разтопят само. След като престоят 5-10 минути на котлона сваляте ги и ги изсипвате в сухи бурканчета с капачки и ги затваряте, когато изстинат. Трябва да се съхраняват в хладилник.

Това е рецептата за домашния благ мехлем, полезен за всякакви рани, натъртвания, изгаряния, уртикария, екземи, ухапвания от насекоми и други.

Ето и още една рецепта за мехлем с по-различни съставки, също приложим за рани, ставни болки, хрема и други. С него може да се маже и краката на бебетата.

Необходими продукти за рецептата: слагат се 400 г свинска мас, 3 супени лъжици жълт кантарион, 3 супени лъжици невен на водна баня да ври докато количеството ме намалее на половина. Сваля се от котлона и се оставя да престои за 8 часа както е в съда и се затопля отново на котлона, прецежда се и се слага прецедената част на водна баня отново. Към съставките сега се добавят прополис колкото кибритена кутийка, пчелем восък още толкова, 10 мастика и 10 г тамян и се бърка. След като се разтопят, сместа се налива в кутийки или в бурканчета и се слага на съхранение в хладилника.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *