Лечение със сода бикарбонат се прилага при много болести

Лечение със сода бикарбонат се използва при десетки болести, а освен това продуктът служи и за разкрасяване

Сода бикарбонат или сода за хляб е освен кулинарен продукт, но и нещо, с което може хем да се разкрасите, хем да се лекувате.
Лечение със сода бикарбонат се използва при десетки болести, а освен това продуктът служи и за разкрасяване.
Едно от приложенията й е за подобряване работата на храносмилателната система, тъй като содата бикарбонат има способността да неутрализира киселините. Затова се прилага и при лечение на гастрит и язва.

лечение със сода бикарбонат

Лечение със сода бикарбонат се използва при десетки болести, а освен това продуктът служи и за разкрасяване

Лечение със сода бикарбонат може да ви послужи и при случаи на гъбички. За целта краката се киснат в разтвор от гореща вода и сода бикарбонат.
Други полезни ефекти на продукта е, че той премахва лошия дъх, тушира черните точки, служи за ексфолиране на кожата, като отпушва порите и премахва мъртвите клетки.
Лечение със сода бикарбонат служи и срещу вируси като се комбинира с пчелен мед. Содата притежава сгряващо действие, затова се включва като съставка при направата на компреси и масажи при шипове, артрит и ставни болки.
Лечение със сода бикарбонат се прилага и хора, които задържат вода, имат проблеми с бъбреците или страдат от високо кръвно налягане.
Лечение със сода бикарбонат влизат в употреба при зъбобол, болки в гърлото и кашлица, срещу гадене или разстройство.
Някои хора смятат, че съчетанието между сода бикарбонат и лимонов сок или сода бикарбонат и кленов сироп може да послужи и при лечение на рак.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *