Срещу куп болести и за отслабване си направете лечение с мед

Лечение с мед помага при десетки здравословни проблеми и то по напълно природен начин

Пчелният мед е удивителен продукт – единственият, който никога не се разваля. Той помага при десетки здравословни проблеми. Лечение с мед може да използвате например при безсъние. Една супена лъжица мед се консумира 30-40 минути преди лягане.

лечение с мед

Лечение с мед помага при десетки здравословни проблеми и то по напълно природен начин

При проблеми със стомаха и червата също може да приложите лечение с мед. При язвени болки и гастрит с повишена киселинност медът трябва да се приема на гладен стомах (два часа и половина преди хранене или три часа след него), като се разтворят 30-35 г в чаша топла, преварена вода. За да се избегнат киселините, медът може да се приема с мляко. На тези, които имат понижена киселинност, се препоръчва да приемат меда 5-10 минути преди хранене.

Лечение с мед помага дори и при сърдечно-съдови заболявания. При исхемична болест на сърцето, миокардит, нарушение на сърдечния ритъм, хипертония най-удачно е да се консумира горски мед, а също и мед с глог, мента или лавандула. Дневната доза е от 50 до 90 г, разпределена на 3 до 5 приема за деня. Необходимо е да се приема по този начин в течение на 1-2 месеца, като най-добре е другите сладки храни да бъдат изключени от хранителния режим.

лечение с мед

Лечение с мед помага при десетки здравословни проблеми и то по напълно природен начин

Лечение с мед се прилага и при хемороиди. Препоръчва се вътрешно вземане на пчелен мед по 1 супена лъжица 3 пъти дневно преди хранене. Дозировката на меда за деня се изчислява по 1 гр. на килогарм тегло, разпределена в три приема. Вътрешно трябва да се приема и 20-30% спиртен разтвор на прополис по следния начин: 30 – 40 капки от спиртния разтвор се накапват в чаша с хладка вода. Получава се белезникава спиртно-водна емулсия. Разбърква се добре и се приема 30 мин. преди хранене. Това се прави три пъти дневно.

Лечение с мед помага и за стройна фигура. Медът потиска апетита. Ако ви мъчи чувство на глад, изяжте една чаена лъжичка мед – така ще уталожите глада и ще дадете на организма голямо количество витамини и куп други полезни вещества.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *