ЛЕЧЕНИЕ с хлебна сода като природно лекарство

Уникалните свойства на хлебната сода я превръщат в лекарство и козметичен продукт

Содата за хляб освен че се използва за готвене и чистене, е подходяща и за много домашни лекове. На вашето внимание представяме няколко нейни приложения, които можете де използвате успешно и които ще ви помогнат да се почувствате по-красиви, свежи и здрави.

– Содата за хляб е най-добрият домашен лек за избелване на зъбите. Поръсваме малко върху четката за зъби, измиваме ги и изплакваме, както обикновено.

Със сода за хляб можете да си направите природна маска

– Гаргарата със сода за хляб и вода освежава дъха.

– Содата предпазва от акне, премахва излишното омазняване и мъртвите клетки по лицето. За целта смесваме 1 с.л. сода за хляб с 1 ч.л. вода и нежно втриваме върху кожата.

– Можем да си приготвим вана за крака, за да облекчим сърбежа, раздразненията и неприятната миризма. Смесваме 3 с.л. сода за хляб, 1 с.л. етерично масло от мента, 1 с.л. сол и топла вода и потапяме стъпалата си за 20 минути.

– Нанесена върху кожата, содата за хляб облекчава ужилвания от пчели, ухапвания от насекоми, сърбеж от коприва, смрадлика и бръшлян. Ако искаме да я използваме като компрес, смесваме содата с повечко вода, а, ако предпочитаме да е като мехлем – правим гъста паста с повече сода и по-малко вода.

– Нанасяме паста от сода за хляб и вода върху херпес, за да го изсушим по-бързо.

– След силови упражнения чаша вода със сода ще ни помогне да облекчим мускулните болки.

– Поръсваме сода за хляб върху четчица за лак за нокти и ги изтъркваме, за да премахнем нечистотиите и да убием гъбичките.

Содата и проблемите с киселините

– Смесваме 1/2 ч.л. сода за хляб с половин литър вода и изпиваме сместа, за да облекчим киселините в стомаха и киселинния рефлукс.

– Смесваме 1/2 ч.л. сода с 2 с.л. пресен сок от лимон или органичен ябълков оцет, за да облекчим киселинния рефлукс и да създадем алкална среда в тялото си. Сместа ще се пени и ще съска, затова трябва да използваме висока чаша и да изчакаме кипенето да престане. След това добавяме 200 мл вода и изпиваме сместа наведнъж. Това неутрализира pH-то, ограничава ацидозата и смекчава стомашната киселина.

Още медицински приложения на содата за хляб

“Демир

– Можем да си направим промивка с 1 с.л. сода, разтворена в топла вода, за да убием гъбичките кандида и да спрем сърбежа.

– За премахване на млечницата в устата, се прилага гаргара със сода и вода.

– Инфекциите на уринарния тракт се лекуват като пием по чаша вода с разтворена в нея 1/2 с.л. сода за хляб веднъж или два пъти дневно.

– Можем да облекчим тромбозата като изпием смес от сода за хляб и лимонов сок или ябълков оцет, както беше посочено по-горе.

– Смес от сода за хляб и меласа може да се използва за предпазване от систематични гъбични инфекции и за предотвратяване на диабет и рак.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *