Защо трябва да ядем лимони всеки ден

Наред с всички познати ползи, полезните лимони имат и доста непознати лечебни действия

Жълти, кисели и страшно полезни – това са прекрасните лимони. Всеки, който иска да е здрав, трябва по-често да ги използва в ежедневното си меню. Лимонът е прочут с своите полезни и лечебни действия за организма. По – долу ще ви представим няколко малко по-неизвестни лечебни действия, който повечето хора не знаят.

лимони

Наред с всички познати ползи, полезните лимони имат и доста непознати лечебни действия

Знае се, че киселите лимони и лимоновият сок са една от най-полезните храни и напитки, направо лечител на чернодробни, жлъчни, бъбречни болести, подагра, високо кръвно. Който редовно консумира лимони, той не страда от подагра, има силен имунитет, здраво сърце, добре функциониращ стомах. Освен това вода и лимонов сок алкализира тялото и намалява опасната киселинност, която причинява редица тежки заболявания.

Наред с всички познати ползи, жълтите лимони имат и някои непознати за повечето хора лечебни свойства. Теса мощно средство за борба с акнето, тъй като съдържат цитрусова киселина, която е много ефективно средство срещу това неприятно явление. Изпивайте всяка сутрин по една чаша топла вода, като добавите в нея 2-3 супени лъжици лимонов сок, скоро акнето видимо ще намалее. Това се дължи на факта, че тази процедура съдейства за нормализиране на храносмилането и е отлично средство за изкарване на токсините от организма.

“Демир
лимони

Наред с всички познати ползи, полезните лимони имат и доста непознати лечебни действия

Можете да намазвате и възпалените места с лимонов сок преди лягане за сън. В началото ще почувствате неприятно пощипване, но ефектът на сутринта ще е добър.
Лимони се използва и при маските за лице. Ако сутрин и вечер си правите маска от равни количества мед и лимонов сок, ще забележите подобрения на кожата си. Маската трябва да престои 25-30 минути и след това лицето се измива с хладка вода.

Ако страдате от неприятен дъх в устата или имате възпалителен процес в устната кухина, също можете да използвате лимони. Против лош дъх жабурете три пъти дневно устата с вода, в която сте добавили прясно изцеден лимонов сок. Не гълтайте течността, а я изплювайте след жабуркането. Можете и след всяко хранене да изяждате парченце лимон с кората, която е измита добре. Трябва да се дъвче дълго, докато кората стане на каша.

С лимони можете да церите и така досадните мазоли. Поставете на парче лимонова кора малко смляна царевица и наложете над мазола. Отгоре поставете парче найлон и бинтовайте. Оставете компреса за цялата нощ. Повтаряйте тази процедура няколко вечери.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *