Лимонът и неговите неизвестни лечебни свойства

Наред с всички познати ползи лимонът има и доста непознати лечебни действия

Лимонът е прочут с своите полезни и лечебни действия за организма. По – долу ще ви представим няколко малко по-неизвестни лечебни действия, който повечето хора не знаят.

Лимоновият сок помага при акне

Лимонът е мощно средство за борба с акнето. Той съдържа цитрусова киселина, която е много ефективно средство срещу това неприятно явление. Изпивайте всяка сутрин по една чаша топла вода, като добавите в нея 2-3 супени лъжици лимонов сок, скоро акнето видимо ще намалее. Това се дължи на факта, че тази процедура съдейства за нормализиране на храносмилането и е отлично средство за изкарване на токсините от организма.
Можете да намазвате и възпалените места с лимонов сок преди лягане за сън. В началото ще почувствате неприятно пощипване, но ефектът на сутринта ще е добър.
Лимонът се използва и при маските за лице. Ако сутрин и вечер си правите маска от равни количества мед и лимонов сок, ще забележите подобрения на кожата си. Маската трябва да престои 25-30 минути и след това лицето се измива с хладка вода.
Ако страдате от неприятен дъх в устата или имате възпалителен процес в устната кухина, също можете да използвате лимон. Против лош дъх жабурете три пъти дневно устата с вода, в която сте добавили прясно изцеден лимонов сок. Не гълтайте течността, а я изплювайте след жабуркането. Можете и след всяко хранене да изяждате парченце лимон с кората, която е измита добре. Трябва да се дъвче дълго, докато кората стане на каша.
С лимон можете да церите и така досадните мазоли. Поставете на парче лимонова кора малко смляна царевица и наложете над мазола. Отгоре поставете парче полиетилен и бинтовайте. Оставете компреса за цялата нощ. Повтаряйте тази процедура няколко вечери. За да ускорите лечението, втривайте на съответното място и масло от лимон. Скоро кожата ще стане мека и здрава.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *