Ползвайте листа от леска при задържане на течности

Листа от леска са много полезни и от тях може да си направите чай или отвара за редица болести

Леската или лешникът както е познат на много хора е едно много полезно растение. То се среща като храст, но има и дървета. Всичко в това растение може да използвате за лечение. Полезни са ядките, кората и листата. И докато за ядките знаем много, то листа от леска са нетолкова познати, но намират голямо приложение в народната медицина. Те имат противовъзпалително, свиващо кръвоносните съдове и кръвоспиращо действие. Листа от леска може да се използват при лечение на разширени вени, хемороиди, стомашни и варикозни язви.

листа от леска

Листа от леска са много полезни и от тях може да си направите чай или отвара за редица болести

Отвара спасява от колит с упорито разстройство, помага при камъни и пясък в бъбреците, при проблеми с простатата. Листа от леска може да поддържа в нормални граници кръвното налягане, да предпазва от атеросклероза, анемия, и задържане на течности. Отвара от листа от леска помагат много при такива сложни и опасни заболявания като гуша, диабет, болна жлъчка, противодейства при жълтеница, лекува кожни болести, малария и мускулни болки.
За болни бъбреци може да си приготвите отвара от листа от леска. 10 измити и нарязани листа от леска се варят за около 2-3 минути в 600 милилитра вода. Прецежда се, оставя се да изстине и отварата се пие вместо вода през целия ден.
Листа от леска се използват също и при задържане на течности. Отварата се приготвя като се смесват по 2 супени лъжици кора и 2 супени лъжици листа от леска се варят 15 минути в литър и половина вода. Сместа се оставя да кисне 2 часа и се прецежда. Пие се през цялото денонощие на малки глътки.
Все пак е добре да знаете, че по-големите дози от отварата или чая от листа от леска могат да затруднят усвояването на някои медикаменти и минерални добавки, ако се приемат едновременно. Затова се препоръчва между приема на лекарства и приемът на отвари от листа от леска да има пауза от 20-30 минути.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Ползвайте листа от леска при задържане на течности

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *