Листа от лотос – за отслабване и пречистване

Можете да си помогнете с листа от лотос за отслабване и пречистване на организма

Растението лотос (Nelumbo nucifera) е многогодишно от семейство Лотосови. То е известно с различни имена: свещен лотос, индийски лотос, листа от лотос, боб на индия и само лотос. Представено е от 2 вида – един в Северна Америка и друг в Индия. Лотосът, който вирее в Индия се нарича още и орехоносен лотос, индийски лотос, розов лотос, свещен лотос и тайландски лотос. То е познато на народите още в древността. С листа от лотос може да си помогнете за отслабване и пречистване на организма.

Листа от лотос - за отслабване и пречистване

Листа от лотос – за отслабване и пречистване

Лотосът е многогодишно земноводно растение, което има висока кълняемост. Така на например в едно пресъхнало езеро в Китай се намерени семена от лотус на 1300 години и те са покълнали и са израстнали лотоси.

Основните полезни свойства на лотоса са премахване на токсини и продукти от обмяната на веществата, разгражда мазнините и с това е полезен за отслабване и особено за жени след раждане и просто за такива, които искат да се отърват от излишните килограми. Изследваният аса доказали, че растнието действа съдоразширяващо и пониожава кръвното. Действа още и леко слабително на стомаха., с което регулира дейността му.

Цялото растение се употребява за лечебни цели, но главно листата и стъблата се употребяват за това. Листата и стъблата се ползват като добавка към храната в Азия и най-вече в Тайланд. В цялото растение има витамин С, освен другите вещества и затова с ги добавят в салатите. В Китай коренищата се използват за подсилване на имунната система. Веществата, които се съдържат в чашковидните големи листа от лотос са флавоноиди, левкоантоцианилини, алкалоиди, витамин С и други. В корените му се съдържа скорбяла, смоли и дъбилни вещества. В дръжките и кълновете се съдържат нелюмбин, което е отровно вещество.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Розовият лотоси и както казахме повече листата му се използват, за варена на чай. Добавя се за разнообразяване на храната, прави се алкохолна напитка, но най-добре е да се направи настойка с вино.

Екстракт от листа на лотос се продават като хранителна добавка, а също и в комбинация с други екстракти участва в състава на продукта FX15.

Kрасивите големи листа от лотос притежават водоотблъскващ ефект – те изглеждат гладки, но всъщност имат релефна наноструктура, която е запълнена с мехурчета въздух и по тях не може да се задържи вода. Листата притежават ефекта да я отблъскват, благодарение на тези мехурчета въздух в релефа на листата.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *