Лобелия. Ако искате да откажете цигарите, пийте отвара от нея

Много хора питат откъде да си купят билката лобелия и на каква цена. Чай от нея никъде не успяхме да открием да се продава, само капсули

Направихме специално проучване откъде може да се вземе лобелията, защото интересът е голям.

Къде се продава лобелия като билка?

Има сушена билка само в отделни билкови аптеки, като например тази на ул. „Юрий Венелин“ в София, а също и на „Бачо Киро“. Онлайн обаче не може да се намери в чист, свеж или сушен вид.

Хората пишат в Гугъл „лобелия цена“, „лобелия чай цена“ и в първия случай им излизат семена за засаждане, а във втория не излиза нищо. Да си посеете семена от лобелия е един от вариантите и той е най-добрият, защото така ще знаете какво слагате в чая си всъщност. Но той отнема повече време. Докато порасне, можете да спрете цигарите и без лобелия.

Лобелия на капсули Никобан 4

Другият вариант, който може да ви хареса, е да си купите екстракт от лобелия на капсули. Това е така нареченият Никобан 4 комплекс. Но той струва 69 лева без включена доставка и също не се намира навсякъде. Попитайте в Ремедиум, но не е много сигурно, че ще го има. Навсякъде е свършил, разпродаден, няма наличност. Дали това се дължи на големия интерес или обратното, не се наемаме да гадаем. Но преди го е имало, а сега навсякъде, където успяхме да проверим, го няма.

Кажете и вие как си намирате лобелията в нашия форум с коментари ТУК! Откъде я купувате и на каква цена? Или си я отглеждате?

Как действа билката?

Чай от билката лобелия помага срещу болести на белия дроб като астма, пневмония и бронхит

Хората, които искат да откажат цигарите като същевременно да прочистят белия си дроб, трябва да ползват в ежедневието си билката лобелия. Тя е мощна билка, която помага за успокояване на ума и отпускане на тялото, като по този начин дава подкрепа на хората, които са решили да се откажат от тютюнопушенето. Тази билка се вари и се пие под формата на чай. Поради парливия вкус на билката лобелия тя се използва почти винаги с лайка.

“Фигурин

След употребата на отвара от лобелия тютюневият дим направо ви отблъсква, тъй като предизвиква много лош вкус в устата.

лобелия

Чай от билката лобелия помага срещу болести на белия дроб като астма, пневмония и бронхит

Лобелия също така е билка, полезна при астма, кашлица и други заболявания на дихателните пътища и белия дроб.

Родината на билката лобелия е Северна Америка, където се среща на много места сред природата. От там тя е пренесена и в България и се отглежда за лечебни цели.

Отглеждане и показания

Тя е едногодишно растение и се ползва надземната част, когато цъфти, тогава се събират стеблата. Тя има красиви светловиолетови цветове и разположени пирамидално по стъблото.

Цъфти през месеците юни и юли.

За да се запазят полезните й качества, тя трябва веднага да се изсуши след събирането й. В нея се съдържат гликозиди, органични киселини и алкалоиди. При засаждане е важно да се избират почви не съдържащи влага и богати на хранителни вещества за растенията.

Билката лобелия съдържа алкалоида лобелин, характерен със свойството си да прекъсва набъбването на лигавицата в дробовете и дихателните пътища и да разрежда секретите.

Освен това тя стимулира отделянето на адреналин от надбъбречните жлези и с това отпуска дихателните пътища и помага да се облекчи дишането. Лобелия служи и за отпускане на гладката мускулатура и затова е използвана в много медикаменти срещу простуда и кашлица. Благодарение на тези свойства, тя е използвана за респираторни болести като астма, бронхит и пневмония. Тя действа отхрачващо и помага за изчистване на дихателните пътища, което е важно за страдащите от астма.

Ако се ползва в средни или неголеми дози, лобелия може да предизвика негативни реакции като гадене и може да се стигне дори до кома.

Вижте и ТОВА:

Помогнете си с билка лобелия при кашлица и астма

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Лобелия. Ако искате да откажете цигарите, пийте отвара от нея

  1. Здравейте! Никъде не мога да намеря лобелия. От къде мога да си купя?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *