Лунна диета за отслабване и пречистване

Лунна диета – достатъчно е едно денонощие да разтоварите организма си от всякаква храна и да пиете само течности

Ако искате да отслабнете без да си давате много зор и да се ограничавате по-малко през месеца, то тогава изберете известната лунна диета.

С нея имате всички шансове да пречистите тялото си и да свалите до 4-5 килограма за месец.

Лунната диета следва естествените цикли на човешкия организъм.

Само трябва да се постараете, когато Луната е в определена фаза – а това става 4 пъти в месеца, да минете на ограничителен хранителен режим за 24 часа.

През този период се пият само течности като вода и чай без захар, като точно тогава има съвпадения с промените в цикъла на Луната.

Фазите на Луната са разпределени през отделните 4 седмици на месеца и така се пада да се гладува само по един ден от седемдневието.

Много по-ефективно е, ако гладуването около фазите на Луната става за период от 48 часа, но това не е задължително.

Достатъчно е в популярната лунна диета едно денонощие да разтоварите организма си от всякаква храна и да пиете само течности.

Установено е, че с един ден без храна организмът подобрява имунитета си.

Лунната диета трябва да започне в новолуние и в определен час, за да бъде успешно.

През следващото денонощие не се приема нищо друго, освен течности. Може в краен случай да си позволите и прясно изцеден плодов сок, но е абсолютно забранено употребата на бяла рафинирана захар.

Лунната диета продължава през т. нар. първа четвърт, след това в пълнолуние и накрая в последна четвърт.

Чрез тази диета тялото се освобождава от натрупаните токсини, дава почивка на храносмилателните органи и отделителната система без никакви рискове.

Много от полезните диети се основават именно на това да се гладува поне един ден от седмицата и затова популярната лунна диета е много полезна.

Изпробвайте я!

Лунен календар за 2016 година

Лунен календар за 2016 година

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Лунна диета за отслабване и пречистване

  1. Правя този режим от години. Първоначално започнах с по един ден. Като определям един плод и на него карам цял ден. В последствие в дните на пълнолуние и новолуние ги направих дните да са 3 – денят преди, самият ден и денят след пълнолуние/новолуние. При четвъртините си остава един ден. На мен лично този начин на хранене ми е много полезен. В случаите, в които нямам възможност да съм на сокове, разпределям 500 гр. плод за целия ден. Пие се много вода. Подобно хранене пречиства много добре организма. В стомаха не остава нищо.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *